Man eindelijk gered nadat hij drie dagen vastzat in lift

Illustratiebeeld
iStock Illustratiebeeld
Een 58-jarige man heeft het hele weekend in een lift van een Zweeds gebouw vastgezeten. Vandaag werd hij bevrijd en met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Sinds vrijdagavond zat de man - van wie de identiteit niet werd bekendgemaakt - geblokkeerd in een lift in Alby, ten zuiden van hoofdstad Stockholm. Pas maandagmorgen sloeg iemand alarm.

"Na een tijd konden we de lift open krijgen. De man vertelde dat hij al sinds vrijdag vastzat en veel dorst had", verklaarde Roger Magnusson, woordvoerder van de lokale brandweer.

De man werd naar het ziekenhuis gebracht waar hij werd behandeld voor uitputting, maar zijn huidige gezondheidstoestand is niet bekendgemaakt.

Er was een niet nader gespecificeerd defect opgetreden, dat tijdens het weekend onopgemerkt was gebleven, aldus de reddingsdiensten. 
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Mark De vos

  Elke lift heeft een noodknop of oproepsysteem wat regelmatig zou moeten getest worden. Maar vermits een mens liever lui dan moe is en makkelijk denkt " dit is mijn taak niet" krijg je zo een dingen.

 • Johan Billiet

  Raar...Zweden zijn nogal veiligheidsmaniakaal en liften zijn er uitgerust met werkende noodknop die verbinding maakt met servicebedrijf...misschien juist deze toevallig wel defekt. Los daarvan kan je in Zweden vaak wel je GSM gebruiken in de liften van grotere gebouwen..zeker in de meer recentere...

 • Katrien Caers

  @guy... al eens proberen bellen in een lift?

 • valerie gyssens

  in veel liften geen netwerkbereik.

 • Hilde Geysen

  Hier is in elke lift een verplichte telefoon