Man doet zich 18 jaar lang voor als priester

REUTERS
Een man die achttien jaar lang volop kerkelijke huwelijken voltrok en de biecht afnam, blijkt helemaal geen priester. De katholieke kerk in Spanje heeft de man ontslagen.

Miguel Angel Ibarra was actief in zijn geboorteland Colombia en verhuisde in oktober naar het zuidelijke Spaanse Medina-Sidonia, een gemeente met zo’n 11.000 inwoners. De man is nooit gewijd en gebruikte vervalste documenten. De bal ging aan het rollen toen in Colombia een klacht tegen hem werd ingediend.

De huwelijken en doopsels waarin hij in voorging, blijven geldig. De communies en de biechten, komen te vervallen, aldus het plaatselijke Spaanse bisdom.

“Dergelijke gebeurtenissen kunnen het werk van priesters en parochianen, die de Kerk elke dag op voorbeeldige wijze dienen, overschaduwen”, luidt het nog in een verklaring van het bisdom. Ibarra moet door zijn ontslag Spanje verlaten en terugkeren naar Colombia.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • rik lagrou

  in Belgie zijn die ene gewest priester -inkomen andere OCMW steun en 10 kinderen rondlopen Daar schrik niet meer van!

 • Edmond Dillien

  Maakt geen verschil uit God vergeeft alles.

 • Bernd Vaes

  Huwelijken mogelijks, doopsels zeker kunnen door leken voltrokken worden. Die kunnen aldus niet vervallen!

 • Walter Corneel

  Men zou eens moeten weten hoeveel er werken met zogenaamde diploma ze zouden verschieten