Man die zich voordoet als pakketbezorger valt vrouw genadeloos aan met kruisboog

De politie beschouwt de aanval als een moordpoging met voorbedachten rade.
Peel police De politie beschouwt de aanval als een moordpoging met voorbedachten rade.
Een man doet zich voor als pakketbezorger en belt vervolgens aan bij een vrouw in Ontario, Canada. Wanneer ze de deur opendoet, haalt hij plots een kruisboog tevoorschijn en beschiet zijn slachtoffer. De 44-jarige vrouw zal voor de rest van haar leven de zware fysieke en emotionele gevolgen dragen van de meedogenloze aanval.

Het incident speelde zich af op 7 november vorig jaar aan de voordeur van een woning in Mississauga. Na een noodoproep gingen de hulpdiensten in allerijl ter plaatse alwaar ze het slachtoffer met levensbedreigende verwondingen aantroffen. De dader is nog steeds voortvluchtig.

De politie heeft nu beelden van een bewakingscamera vrijgegeven in de hoop dat de dader alsnog kan geïdentificeerd en opgepakt worden. Maandag verklaarden speurders tijdens een persconferentie dat de nietsvermoedende vrouw de voordeur had geopend nadat een man - die een groot pakket bij zich droeg - had aangebeld. 

Dader en slachtoffer hadden een kort gesprek. Daarna viel de man haar aan met een kruisboog en richtte het wapen op de borststreek van de vrouw. Na de aanval vluchtte de verdachte weg in een donkere pick-uptruck. De vrouw die alleen thuis was, slaagde er nog in om de deur te sluiten en de hulpdiensten te bellen. Het slachtoffer lag na de vreselijke moordpoging maandenlang in het ziekenhuis en zal de rest van haar leven moeten revalideren.

De politie gaat ervan uit dat de moordpoging met voorbedachten rade plaatsvond. Het is mogelijk dat de dader de aanval uitvoerde in opdracht van iemand anders. “Het wapen dat de verdachte hanteerde, wordt vaak gebruikt bij de jacht op groot wild zoals elanden en herten”, zei commissaris Heather Ramore. “De aanval was duidelijk bedoeld om het slachtoffer te doden. De vrouw heeft een enorm trauma opgelopen dat levensbedreigend was en dat haar leven voorgoed heeft veranderd.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.