Man die vorig jaar Amerikaanse journalisten op redactievloer doodschoot bekent schuld

Journalisten Phil Davis en Rachael Pacella overleefden de schietpartij vorig jaar op hun redactie. Zij staan de pers te woord nadat de schutter vandaag schuld bekend heeft.
AP Journalisten Phil Davis en Rachael Pacella overleefden de schietpartij vorig jaar op hun redactie. Zij staan de pers te woord nadat de schutter vandaag schuld bekend heeft.
De 39-jarige man die vorig jaar vijf mensen doodschoot op een krantenredactie in de Amerikaanse staat Maryland, heeft vandaag schuld bekend. Dat meldt de Washington Post. Jarrod Ramos opende in juni 2018 het vuur op de redactie van de Capital Gazette in Annapolis.

De Amerikaan haatte de krant en haar verslaggevers omdat die ooit schreven dat hij een voormalige klasgenote had gestalkt, onder meer via Facebook. Hij diende in 2012 al een klacht in wegens smaad, maar de rechter gaf hem ongelijk. Ook het hoger beroep haalde niets uit. 

Jaren later schoot hij vijf mensen dood op de redactievloer in Annapolis: assistent-hoofdredacteur en columnist Rob Hiaasen (59), de 65-jarige lokale reporter Wendi Winters, commentator Gerald Fischman (61), de 56-jarige sportjournalist John McNamara en de jonge verkoopassistente Rebecca Smith (34) die nog maar pas voor de krant werkte.

Ramos gaf zijn daden vandaag toe in een rechtbank in Annapolis, de stad waar hij ook de aanval pleegde.

Jarrod Ramos.
AP Jarrod Ramos.
Het gebouw waar de redactie van de Capital Gazette gevestigd is, is na de schietpartij afgezet door de politie.
AP Het gebouw waar de redactie van de Capital Gazette gevestigd is, is na de schietpartij afgezet door de politie.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.