Man die tiener jaar lang als seksslavin gebruikte en opsloot in hondenhok wandelt als vrij man rechtszaal uit

Michael Wysolovski sloot zijn slachtoffer op in een hondenhok.
AP/Shutterstock Michael Wysolovski sloot zijn slachtoffer op in een hondenhok.
Een 33-jarige man uit de Amerikaanse staat Minnesota is als een vrij man de rechtbank uitgestapt nadat hij terechtstond voor kindermishandeling. Hij verleidde een psychisch kwetsbare tiener, gebruikte haar een jaar lang als seksslavin en sloot haar zelfs op in een hondenhok. Ook tijdens het proces maakte hij misbruik van haar beperkte weerbaarheid, om een zware straf te ontlopen.

Michael Wysolovski vond zijn slachtoffer op een forum voor anorexiapatiënten. Het meisje uit North Carolina was toen 15 jaar. Ze vertelde dat ze niet gelukkig was thuis en hij slaagde erin haar ervan te overtuigen om weg te lopen. In mei 2016 – ze was toen 16 jaar – pikte hij haar op langs een snelweg op 5 kilometer van haar ouderlijke woning en nam hij haar mee naar zijn huis in Duluth, Georgia, zo’n 320 kilometer verderop. Daar viel ze ten prooi aan zijn schrikbewind.

SM

Hij slaagde erin om haar aan SM te laten doen en verkrachtingsscènes te laten spelen. Volgens de openbare aanklager lapte hij de regels die ze hadden opgesteld echter aan zijn laars. Hij negeerde het ‘safe word’ dat ze hadden afgesproken en gebruikte excessief geweld.


Als ze niet deed wat hij zei, strafte hij haar. Zo kreeg ze alleen eten als ze seks met hem had, terwijl hij wist dat ze aan een eetstoornis leed. De FBI vond haar uiteindelijk in juni 2017. Ze was toen net 17 geworden. Ze was ondervoed, had ringwormen en rugproblemen doordat ze verplicht was om in een hondenhok te zitten, zo zei haar vader in een verklaring tijdens het proces.


Ook het meisje zelf kwam kort aan het woord. Ze hield daarbij een teddybeer dicht tegen zich aangedrukt. Ze vertelde over de ‘waterfoltering’ die ze had moeten doorstaan en die maakte dat ze nog altijd bang was om te douchen of in de regen te lopen. Ze zei ook dat haar geest en haar eigenwaarde “onherstelbaar beschadigd” zijn en dat ze altijd en overal obsessief de sloten checkt. 

In Georgia zijn jongeren vanaf 16 jaar seksueel meerderjarig en daarom kon Wysolovski niet beschuldigd worden van kindermisbruik. Hij werd wél beschuldigd van kindermishandeling, omdat dat betrekking heeft op jongeren tot 17 jaar.

Lichte straf

De beklaagde slaagde erin om er met een lichte straf vanaf te komen, omdat de openbare aanklager en het slachtoffer een proces wilden vermijden. De aanklager omschreef de relatie tussen Wysolovski en de tiener als “iets in de grijze zone” en vreesde dat hij een aanklacht voor verkrachting niet hard zou kunnen maken tijdens een rechtszaak. Het slachtoffer en haar familie wilden een rechtszaak dan weer vermijden omdat ze vreesden dat die “te traumatiserend” zou zijn.

De advocaat van de beschuldigde weigerde om een minnelijke schikking te treffen als die een celstraf zou inhouden, waardoor de openbare aanklager een deal moest aanvaarden waarbij de celstraf als ‘uitgezeten’ werd beschouwd. Wysolovski had immers al 8 maanden in voorarrest gezeten.

Seksueel delinquent

De man kreeg daarop een voorwaardelijke celstraf van 10 jaar. Hij werd meteen vrijgelaten en hoeft niet naar de cel als hij zich niet opnieuw misdraagt. Hij moet zich wel laten registreren als seksueel delinquent. Dat laatste was belangrijk voor zijn slachtoffer en het Openbaar Ministerie.
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Johan Apatride

  Carlos, in de VS heeft elke staat z'n eigen wetten, zoals in Europa elk land z'n eigen wetten heeft. Hier in België zou hij ook alleen een enkelband, een boete en een psychologische begeleiding gekregen hebben.

 • Carlos Coltrane

  Amerika is een land gebouwd op leugens en bedrog. In Ohio deed een soort gelijk geval voor in 2005, alleen betreft het dochter van de rechter. Ondanks de slechte bewijzen cq informatie werd de man levenslang veroordeeld.

 • Lucien Mertens

  Gebeurt hier vrijwel nooit...

 • Andy Verachtert

  De rechtbank heeft zijn oordeel bebaseerd op alle beschikbare informatie.

 • Jean-Pierre Vercruysse

  Ze hebben daar ook blijkbaar wereldvreemde rechters! Revolterend hoe dat meisje misbruikt geworden is!