Man die met 700 wietplanten naar Antwerpen rijdt, zwaait met middelvinger naar politie

.
Shutterstock .
Een Nederlander die 700 jonge wietplantjes vervoerde en meer dan 10.000 euro aan boetes had openstaan, is tegen de lamp gelopen doordat hij op de snelweg A2 in Breukelen (Utrecht) onnodig links reed en even later met zijn middelvinger naar agenten zwaaide. Toen zij hem controleerden, vonden ze de plantjes in dozen en tassen. 

De man en zijn passagier zijn aangehouden, zijn auto werd in beslag genomen. Hij had immers ook geen inschrijvingsbewijs. Ook het geld en de wiet moesten ze inleveren.

Agenten hadden de man in eerste instantie alleen vanuit hun auto duidelijk gemaakt dat hij rechts moest gaan rijden. Even later kwam hij hen weer inhalen. “De bestuurder hing over de passagier heen en zwaaide hevig met zijn middelvinger”, beschrijft de politie zijn gedrag. Toen besloten de agenten de man alsnog staande te houden.

Geld kwijt

De bestuurder verklaarde dat hij met de wiet naar Antwerpen wilde rijden. Hij zei niet te weten dat dit niet mag. Ook de vrouw die met hem mee was, bleek nog openstaande boetes te hebben: ruim 1900 euro. Een stapel bankbiljetten die ze bij zich had, heeft de politie ook in beslag genomen. In totaal ging het om 1760 euro.




11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Van Rompaey

  Hij was natuurlijk onder invloed.

 • Joske Zeeuw

  Hij kon moeilijk met een wietplantje naar de politie zwaaien hé. Dan had hij zich verdacht gemaakt:-)

 • Melissa Nevejans

  Ja zo zie je maar Hoe lomp kan je zijn omg

 • Gerard Braeckmans

  Die krijgt de eerste prijs van stupiditeit. Hoe onnozel kan je zijn?

 • Johan Apatride

  Hahaa, een echt pareltje. Ik denk dat die agenten dit nog lang gaan navertellen.