Man die meisje in brand stak nadat hij haar verkrachtte en veroordeeld werd tot 100 sit-ups en boete van 625 euro, opgepakt in India

Heel wat mensen protesteerden tegen het zoveelste zwakke optreden van de overheid in de verkrachtingszaak.
REUTERS Heel wat mensen protesteerden tegen het zoveelste zwakke optreden van de overheid in de verkrachtingszaak.
In India heeft de politie de hoofdverdachte van de verkrachting van en de moord op een 16-jarig meisje gearresteerd. Eerder waren al veertien medeplichtigen opgepakt.

Volgens familieleden van het slachtoffer zouden vier mannen het meisje donderdagavond op een huwelijksfeest hebben ontvoerd. Op een afgelegen plaats zouden ze haar verkracht hebben. Nadat de vader van het meisje klacht had neergelegd bij de dorpsraad hadden de verdachten een straf van honderd sit-ups en een boete van ongerekend 625 euro gekregen, zei Singh. Uit woede over de klacht van de vader waren de mannen de woning van het gezin binnengedrongen, overmeesterden de gezinsleden en overgoten het meisje met brandstof waarna ze in brand werd gestoken.

De politie pakte zondag de hoofdverdachte op en later ook de leider van het dorp. De familie van het slachtoffer staat onder speciale bescherming van de politie.
De Indiase regering heeft onlangs strengere straffen voor seksueel geweld tegen kinderen goedgekeurd. Mannen, die wegens verkrachting van meisjes onder de twaalf jaar veroordeeld werden, kunnen nu ook de doodstraf krijgen.

Betogers steken een pop met het gezicht van Eerste Minister Raghubar Das in brand uit protest tegen de zwakke maatregelen tegen verkrachting in India.
AFP Betogers steken een pop met het gezicht van Eerste Minister Raghubar Das in brand uit protest tegen de zwakke maatregelen tegen verkrachting in India.
Heel wat mensen protesteerden tegen het zoveelste zwakke optreden van de overheid in de verkrachtingszaak.
AFP Heel wat mensen protesteerden tegen het zoveelste zwakke optreden van de overheid in de verkrachtingszaak.3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Christine Laevers

    Dan moeten ze 20% van de mannelijke bevolking oppakken. Het is een mentaliteit aldaar.

  • JOANNES BELMANS

    alle 4 ook in brand steken.

  • Rayan El Arami

    Hopelijk gebruiken ze ginder nu hun verstand en stoppen ze die gast voor de rest van zijn leven achter tralies weg.