Man die jongetje voor trein duwde in Frankfurt wordt geïnterneerd: “Hij vormt een gevaar voor iedereen”

Beeld van die fatale zomerdag.
EPA Beeld van die fatale zomerdag.
De man die een maand geleden in een treinstation in Frankfurt een 8-jarig jongetje onder een trein duwde, is in een psychiatrisch ziekenhuis geïnterneerd, zo heeft het parket vandaag bekendgemaakt. De dood van het kind maakte in Duitsland - en ver daarbuiten - veel emoties los.

Op 29 juli duwde de 40-jarige man, die uit Eritrea komt en sinds 2006 in Zwitserland woont, een 8-jarige jongen en zijn moeder voor een aankomende ICE-trein in het Duitse Frankfurt. De jongen stierf op de sporen, de vrouw kon zich op het nippertje redden.

Volgens een expertise lijdt de man, getrouwd en vader van drie kinderen, aan "paranoïde schizofrenie", aldus het Duitse parket. Het parket verwacht dat hij door die ziekte nog erge misdrijven kan begaan, waardoor hij een "gevaar" voor iedereen vormt.

Zijn aanhoudingsbevel is omgezet in een verplichte internering. De beschuldiging van moord en poging tot moord blijft ondertussen staande.

Bekijk ook: Spoorduwer Frankfurt blijkt getrouwde vader van 3 kinderen
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jose Van Hauwaert

    Justitie is daar even zot als in België, Nederland, Frankrijk. Zelfjustitie is niet meer veraf en dan zal het de schuld van het gepeupel zijn die de fratsen van de linkse corrupte justitie en zijn broodheren beu is zeker? Te zot om los te lopen, wel stuur ze terug met de ganse familie, eens zien hoeveel zotter er dan nog zullen rondlopen. Ik ben fervent PRO N-VA stemmer en zie het liefst een regering zonder Vb, maar 1 Vb op justitie, daar ben ik wel benieuwd naar.

  • ALBERT Flatsix

    Daar is dit kind vet mee !!