Man die inreed op Duitse carnavalsstoet verdacht van poging tot moord

Mensen steken kaarsjes aan tijdens een herdenkingsdienst die vandaag plaatsvond in Volkmarsen.
REUTERS Mensen steken kaarsjes aan tijdens een herdenkingsdienst die vandaag plaatsvond in Volkmarsen.
De bestuurder van de wagen die gisteren is ingereden op een carnavalsstoet in de Duitse gemeente Volkmarsen, is officieel in verdenking gesteld van poging tot moord en van het toebrengen van verwondingen. Dat zegt de procureur-generaal in Frankfurt vanavond.

Een rechtbank in Kassel besliste ook dat de 29-jarige verdachte in de gevangenis moet blijven. Hij heeft zijn auto "bewust in een grote groep mensen gestuurd", zo werd benadrukt door de speurders.

Door de actie van de 29-jarige bestuurder zijn in totaal zestig mensen gewond geraakt. Over zijn motieven bestaat nog geen duidelijkheid. Het parket zegt wel dat de man op het ogenblik van de feiten niet dronken was. Of hij onder invloed was van drugs, wordt nog onderzocht.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jules Vermeers

  Verdacht dat is een goede, verdacht moet hij het de volgende keer ook filmen of een filmploeg meenemen om schuldig te zijn of zijn de gewonden schuldig?

 • patrick geerinck

  in verdenking dus ze weten nog niet of hij het was?

 • Luc Melis

  Waarom spreken we van geen terreuraanslag maar van een gewone moord als het een van ons is ?

 • Frans Dedokker

  Heel dit zaakje stinkt, er word vanalles verzwegen..