Man die dodelijke verkeersagressie pleegde wordt 15 jaar later zelf doodgeschoten op de weg

Durham werd op zijn beurt het dodelijke slachtoffer van verkeersagressie.
kos Durham werd op zijn beurt het dodelijke slachtoffer van verkeersagressie.
Een veroordeelde verkeersagressor is doodgeschoten bij een incident op de weg in de VS. "Het is vrij ironisch. Hij is in gelijkaardige omstandigheden omgekomen als mijn man", zegt de weduwe Nancy Gibbs. Haar man werd door Gary Lynn Durham in 2001 doodgeslagen op een parking na een ruzie onderweg. Durham werd eerder deze week bij een verkeersruzie doodgeschoten in Tampa. Dat schrijft The Huffington Post.

Gary Durham zat zelf tien jaar in de gevangenis voor het plegen van het plegen van verkeersagressie. Hij werd eerder deze week doodgeschoten in Tampa toen hij met zijn zwarte pick-up onderweg in Plant City plots stopte. Hij stapte uit en ging verhaal halen bij zijn achterligger, Robert Padgett. Waarom Durham plots stopte, maakte de politie niet duidelijk. Feit is dat tijdens de ruzie Padgett plots een wapen bovenhaalde. Na een verbale waarschuwing haalde hij de trekker over. Met een schot maakte hij Durham af. "Padgett diende de eerste zorgen toe in afwachting van de komst van de politie. Hij werkt ook mee aan het onderzoek", aldus de politie.

Nancy Gibbs verloor haar man toen hij door Durham in 2001 doodgeslagen werd bij een verkeersincident. "Het is jammer dat hij zijn lesje niet geleerd heeft, ook niet na zijn gevangenisstraf", aldus Nancy Gibbs. "Het is eigelijk ironisch dat hij in gelijkaardige omstandigheden als mijn man overleden is." Voor de schutter van Durham had ze een boodschap. "Hij moet zich niet schuldig voelen. Gary Durham was geen goede man."

Bij het dodelijke incident met Gibbs was Durham hem gevolgd tot op een parkeerplaats. Daar stapten de twee mannen destijds uit en kwam het tot een hoogoplopende ruzie waarbij Gibbs een rake slag incasseerde van Durham. Gibbs smakte toen met zijn hoofd tegen de harde beton en overleed aan een hersenbloeding. Durham die toen vluchtte met zijn wagen werd later veroordeeld voor doodslag. Hij moest ook een cursus woedebeheersing volgen. Toen hij in 2012 vrijkwam, ontmoette hij Heather met wie hij vorig jaar in het huwelijksbootje stapte. Zij neemt het op voor haar doodgeschoten echtgenoot. "Hij was niet die boze man die zich altijd agressief gedroeg. Mensen geloven alles wat de media verspreiden. Ze hebben hem nooit gekend zoals ik hem gekend heb of zijn familie."