Man die beweerde dat hij ‘horrorvakantie’ had beleefd, ontmaskerd door foto‘s op Facebook. Nu moet hij monsterboete betalen aan TUI

Het 'Riu Touareg'- hotel op Boa Vista: in dit droomhotel beleefde Justin Miller een 'horrorvakantie'
TUI Het 'Riu Touareg'- hotel op Boa Vista: in dit droomhotel beleefde Justin Miller een 'horrorvakantie'
Justin Miller (40) had naar eigen zeggen een horrorvakantie achter de rug op de Kaapverdische eilanden. De Brit eiste een compensatie van touroperator TUI. Maar de foto’s op Facebook toonden een ander verhaal. In plaats van geld te ontvangen, moet hij nu zelf een schadevergoeding van maar liefst 22.000 euro betalen aan de reisorganisator.

De man verbleef tijdens zijn vakantie in het vijfsterrenhotel ‘Riu Touareg’ op Boa Vista. Maar door zware maagproblemen en koorts - te wijten aan de slechte hygiëne en het vreselijke eten in het hotel - was zijn reis uitgedraaid op een fiasco. De toerist vond dat hij recht had op een schadevergoeding van TUI.

Alleen dom dat de man zijn ‘verschrikkelijke’ vakantie had gedocumenteerd op Facebook want die beelden brachten een heel ander verhaal. Zo toonden de foto’s een opgewekte vakantieganger die volop van de lokale maaltijden en biertjes aan het genieten was. 

"De beste Chinese maaltijd die hij al ooit had gegeten", zo klonk het op Facebook.
Facebook "De beste Chinese maaltijd die hij al ooit had gegeten", zo klonk het op Facebook.

Bovendien liet de man op sociale media geen gelegenheid voorbijgaan om het eten in het hotel te bewieroken. “De beste Chinese maaltijd die ik al ooit heb gegeten”, klonk het onder meer. Ook zijn veelvuldige uitstappen naar het strand kwamen uitgebreid op Facebook aan bod. Miller zag er kortom allesbehalve ziek uit.

Voldoende redenen dus voor TUI om het geweer van schouder te veranderen en de man zelf voor de rechtbank te dagen. Daar kreeg de touroperator gelijk van de rechter. Hierdoor moet Miller nu 22.000 euro aan TUI betalen, of een veelvoud van wat zijn reis hem heeft gekost. 

Bekijk ook:
22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • aaron lammens

  Wie zijn gat verbrand moet op de blaren zitten welkom facebook en co. Ga zo door TUI er zijn nog grote idioten die denken dat het internet niet kan gebruikt worden als bewijs

 • marc duts

  zijn hier ook op vakantie geweest echt een super hotel een echte aanrader

 • isabel da silva

  Goed gedaan van TUI . Hoe dom kan je zijn !

 • guy roelandt

  De Idioot! Dacht eens slim te zijn maar weet niet dat sociale media ook door de betrokkenen wordt gelezen... Ik snap nog altijd niet wat mensen aan FB vinden? Dit is m.i. totale idioterie om jezelf te verheerlijken en FAKE 'vrienden' te maken die je nog nooit hebt gehoord of gezien. Schaf FB af en er zouden al veel problemen onder de mensen opgelost worden.

 • Marc Saerens

  Daar word je weer goed geluimd van, zalig.............