Man die baby uit appartement gooide in Nederland moet het land uit

De politie doorzoekt de plek waar het jongetje naar buiten werd gegooid.
AD De politie doorzoekt de plek waar het jongetje naar buiten werd gegooid.
De Marokkaanse man die op 5 januari in het Nederlandse Ridderkerk zijn eigen 1-jarige baby uit een flat gooide, moet na zijn straf meteen Nederland uit. De procedure om de verblijfsvergunning van de 41-jarige man in te trekken, is begonnen, bevestigt advocaat Nelleke Stolk van de moeder van het jongetje. 

Voordat de man Nederland wordt uitgezet, moet hij eerst voor de rechter verschijnen en een straf uitzitten. De man kon in Nederland verblijven omdat hij is getrouwd. Omdat de moeder van de baby nu de scheiding heeft ingezet en de man “niet meer bij de vrouw verblijft”, zal de Nederlandse Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) zijn verblijfsvergunning intrekken.

De 33-jarige vrouw van de Marokkaanse man werd al tijdenlang stelselmatig mishandeld. Toen zij duidelijk maakte niet meer verder te willen met hem, sloegen bij hem de stoppen door. De man richtte zijn woede niet alleen op zijn vrouw, maar ook op hun zoontje. De vrouw vocht voor het leven van haar zoontje, maar kon niet voorkomen dat de man het kind met kracht van de eerste verdieping van hun appartement gooide. Het kind bleef bewegingloos op het gras liggen, maar ademde nog.

Met het kindje gaat het intussen naar omstandigheden goed. De jongen heeft nog lichte evenwichtsstoornissen, maar zal helemaal herstellen. De moeder woont nu bij familie en wil absoluut niet meer terug naar de flat waar het drama plaatsvond. Na enig touwtrekken heeft de gemeente toegezegd haar aan een andere woning te helpen. 

ANP13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • benny slaets

  Daar kunnen ze in België nog een voorbeeld aan nemen. In Nederland bestaat justitie nog, in België al lang niet meer.

 • jeroen Deschrijver

  Zo moet het gaan. En blijkbaar moet je met de Nederlanders niet zo sollen zoals met het Belgisch gerecht. Zich aan zo'n daden vergrijpen, eruit!

 • Danny Govaerts

  Mooi voorbeeld eerste de straf dan buiten . Mag nog mooier worden straf uit zitten in het buitenland en nooit meer terug komen. Mag in belgie ook wel toegepast worden. En dat ze niet met mensen rechten af komen. Ze hadden het recht om zich te gedragen.

 • diane colman

  Ja zo zou het hier ook moeten... buiten en straf in eigen land uitzitten. Nederland doet het altijd beter heb ik de indruk.... ja één taal, één regering dat is al een pak gemakkelijker. Hier lijken we wel overrompeld door politiekers....

 • DIRK RASSCHAERT

  Dit zou zo voor alles moeten zijn, overval, drugs dealen,.... En hen hun straf laten uitzitten in hun land van herkomst, er geboren zijnde of niet. Indien ze dubbele nationaliteit hebben...exporteren. En hun laten hun straf uitzitten in de plaatselijke gevangenissen. Ik denk dat er velen toch een tweede keer zouden nadenken.