Man die aanslag wilde plegen in Frankrijk loopt tegen de lamp op sociale media

(Archieffoto)
Thinkstock (Archieffoto)
Een 33-jarige man die ervan verdacht wordt een aanslag te hebben willen voorbereiden en in een video trouw heeft gezworen aan Islamitische Staat (IS), is in Parijs in verdenking gesteld van terrorisme. Hij is dinsdag opgepakt in Nîmes, in het zuidwesten van Frankrijk.

De man zou in het bezit zijn geweest van producten waarmee explosieven kunnen worden gemaakt, maar het is niet duidelijk of hij al een doelwit voor ogen had. Bij het gerecht was de man onbekend, hij liep tegen de lamp bij een screening van de dienst Binnenlandse Veiligheid (DGSI) van sociale media. Hij was online op zoek naar een wapen en verkondigde islamistische propaganda, zegt een bron dichtbij het onderzoek.

Tijdens een huiszoeking werd materiaal gevonden om bommen te vervaardigen en ook video's waarin onder meer te zien was hoe de man trouw zwoer aan IS-topfiguur Abu Bakr al-Baghdadi.

Het zou om de eerste verijdelde aanslag in Frankrijk gaan van 2018. In heel 2017 zouden in het land twintig aanslagen vermeden zijn. 
10 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Marc Geerts

  Was dat een TL lamp of halogeen of tegen welke lamp liep deze idioot. Chapeau voor het geleverde werk. Maar we mogen toch nog eens lachen ook he.

 • jos indigne

  Mooie woorden Dirk

 • DIRK JULIUS VANDESSEL

  Met als resultaat een kapotte "lamp'" ?

 • Allan J.Walker

  Nu nog hem laten verdwijnen en de zaak is close. op naar de volgende gek.

 • William Bonny

  Tja Als we al die mannen niet meer zouden binnenlaten Zouden we altijd goed slapen Zonder politie die over ons moet waken