Man daagt supermarkt voor rechter nadat collega scheet in zijn gezicht laat

Getty Images/iStockphoto
Een medewerker van de Britse supermarktketen Tesco daagt zijn werkgever voor de rechter omdat het gepest van zijn collega’s uit de hand loopt. Zo zou iemand een scheet in zijn gezicht gelaten hebben. De man eist 20.000 Britse pond (ongeveer 23.000 euro) schadevergoeding.

Atif Masood, een 42-jarige werknemer die al sinds 2006 aan de slag is in een Tesco-supermarkt in het zuiden van Londen, heeft genoeg van de pesterijen en de discriminatie op de werkvloer. De scheet in zijn gezicht is dan ook niet meer of minder dan pesten. Bovendien gebeurde ze in het bijzijn van een ander personeelslid, dat samen met de collega die de daad beging, in lachen uitbarstte ten koste van Masood.

Tesco ontkent de beschuldigingen, ondanks het feit dat een intern onderzoek uitwees dat er voldoende bewakingsbeelden zijn die bewijzen dat het “scheetincident” inderdaad plaatsvond. Dat onderzoek werd ingesteld nadat Masood in februari een interne klacht had ingediend. Volgens Tesco werd er echter geen bewijs gevonden van discriminatie en gingen het gewoon om “een grap”.

Uit de gerechtsdocumenten blijkt dat er volgens Masood “te veel racisme” in de supermarkt is. Hij wordt naar eigen zeggen gediscrimineerd omdat hij een Pakistaan is. Daarnaast zou hij ook “denigrerende” Whatsappberichtjes ontvangen hebben en kreeg hij opmerkingen te horen als “moslims zijn terroristen” en werd hij in het bijzijn van klanten “een leugenaar” genoemd. De supermarktketen heeft zijn klacht volgens de man onvoldoende onderzocht en heeft zich ook nog niet bij hem verontschuldigd.
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Caroline Bex

  De werkgever is verplicht zijn werknemers te beschermen tegen pesterijen... Als zij geen gepaste maatregelen nemen is het logisch dat de werknemer een schadevergoeding kan eisen!

 • Jean De Grande

  Hoeveel bijlagen zouden ze nodig hebben in het tegenovergestelde geval, meneerke peeters?

 • Leo Peeters

  Als de klacht bewezen is, is een strenge straf op zijn plaats (ontslag op staande voet), maar geen geldstraf. Er is immers geen materiële schade en geld uitkeren zou leiden tot valse beschuldigingen. Maar ook hier weer: als alle verwerpelijke incidenten en brutaliteiten van allochtonen tegen autochtonen dezelfde aandacht zouden krijgen, dan zou elke krant er een bijlage over moeten drukken.

 • Stephen Schelfhout

  Belachelijk

 • SVEN VAN WOENSEL

  Dat zal dan de duurste prot uit de geschiedenis worden