Man breekt heup tijdens boodschappen doen. Walmart mag 7,5 miljoen dollar ophoesten

Een medewerker van Walmart vult het groente- en fruitschap aan. (Archieffoto)
AFP Een medewerker van Walmart vult het groente- en fruitschap aan. (Archieffoto)
Een jury in de staat Alabama in de Verenigde Staten heeft geoordeeld dat een legerveteraan die zijn heup brak toen hij een watermeloen uit het schap probeerde te pakken in een Walmart, 7,5 miljoen dollar compensatiegeld moet krijgen. Walmart gaat in beroep.

De 59-jarige gepensioneerde sergeant Henry Walker wilde in juni 2015 een watermeloen uit een schap in de Walmart in Phenix City, Alabama pakken, toen zijn voet bleef haken in een houten pallet dat onder het schap geschoven was. De man viel en verbrijzelde zijn heup. 

Nalatigheid

Volgens zijn advocaat van Walker heeft de val het hele leven van zijn cliënt veranderd: voor het ongeluk ging hij drie keer per week basketballen, nu heeft hij een rollator nodig om te kunnen lopen. De man klaagde Walmart dan ook aan voor nalatigheid: de winkel zou de veiligheid van de ruimte niet voldoende in acht hebben genomen.

Compensatiegelden

De jury kreeg tijdens de rechtszaak beelden te zien van andere klanten die ook al over het betreffende palet waren gestruikeld. Afgelopen woensdag oordeelde ze dat de man recht had op 2,5 miljoen dollar in compensatiegelden voor de opgelopen schade en nog eens vijf miljoen dollar aan ‘strafgeld’ dat Walmart moet betalen. 

De keten wil in beroep gaan tegen het vonnis en noemt de bedragen “excessief”.
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Diane Bernaerts

  Een kennis van mij heeft zijn heup gebroken toen hij uitgleed over een blad sla in de groentenafdeling van de supermarkt. Die heeft 0 euro schadevergoeding gekregen, want de uitleg was: "in de groenten- en fruitafdeling moet je daarop bedacht zijn". Zoals Annie zegt: typisch Amerikaans. Sommige advocaten kamperen gewoon in ziekenhuizen, om er als eerste bij te zijn als er een "slachtoffer" wordt binnengebracht.

 • Eric Vanquickelberghe

  Die bedragen zijn echt van de pot gerukt.

 • Daan De Goede

  Only in America.

 • John Ulmer

  wel, zulke idiote uitspraken verplichten grote bedrijven te zoeken naar belastingsontwijkingen...

 • annie dupont

  typisch amerikaans ... een ongeval wordt misbruikt om geld uit te slaan . daarom zijn doctors , ziekenhuizen en co zo duur wegens de hoge verzekeringspremies. limiteert die schadevergoedingen en alles zal goedkoper worden.