Man betrapt met raketwerper in bagage op luchthaven: “souvenir uit Koeweit”

Transport Security Administration
De Amerikaanse beveiligingsdiensten keken vreemd op toen ze op de luchthaven van Baltimore een man betrapten met een raketwerper in zijn bagage. En ze keken mogelijk nog vreemder toen ze zijn uitleg hoorden: hij had het wapen meegebracht uit Koeweit “als souvenir”.

Het was de Transportation Security Administration (TSA) – die toezicht houdt op de veiligheid van reizigers in de Verenigde Staten – die het ongewone nieuws bekendmaakte.

Wapen

De betrokken man uit Jacksonville, Texas was tegengehouden op de Baltimore/Washington Thurgood Marschall Airport. De TSA haalde er na de ontdekking van het militaire wapen de luchthavenpolitie bij, die de man meenam voor ondervraging.


De man vertelde dat hij in het leger was en thuiskwam van een missie in Koeweit. De raketwerper was “een souvenir” dat hij mee had gebracht.


Het wapen werd in beslag genomen, maar de man mocht zijn reis naar huis later wel verderzetten.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • ibrahim El oueryaghely

    Als ik een kernwapen meebreng als souvenir mag het, toch @_@

  • Karel Vanormelingen

    Waardeloos stuk ijzer

  • raf peeters

    Ja een raket"werper" is meestal uitgediend nietwaar ,de raket zal er wel niet meer ingezeten hebben,pff kunnen ze toch heisa maken om niks.