Man bestormt auto paus bij bezoek Marokko

EPA
Tijdens het bezoek van paus Franciscus aan Marokko is een man tegengehouden die hard richting de auto waarin de paus zat kwam aflopen. Op televisiebeelden is te zien hoe veiligheidsmedewerkers de man weten te overmeesteren terwijl hij nog op slechts enkele meters afstand van het pauselijk voertuig is.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het is nog niet duidelijk wat de man van plan was en op wie zijn actie gericht was. Naast het voertuig van de paus reed nog een open wagen waarin de Marokkaanse koning Mohammed VI reed.

De paus en de koning riepen vandaag samen op om Jeruzalem te behouden als multi-religieuze stad die toegankelijk moet zijn voor gelovigen van alle religies. In een gezamenlijke verklaring zeiden beiden “diep bezorgd" te zijn over de “spirituele betekenis van de stad en haar speciale roeping als stad van vrede".

Sinds de Amerikaanse president Donald Trump besloot om de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem te verplaatsen, hebben de paus, andere christelijke leiders en moslimstaatshoofden hun bezorgdheid over de stad geuit.

AFP5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Mohamed Ben Mohamed

  Dit was de ware toedracht: "De nationale veiligheidsdienst DGSN heeft zaterdag de arrestatie aangekondigd van een minderjarige jongen voor het verstoren van de stoet van Koning Mohammed VI in Rabat. Volgens de dienst is de jongen 17 jaar en woont hij in Salé. Hij probeerde de auto van Koning Mohammed VI te bereiken op de Ibn Al Khatib laan. De tiener wilde een brief aan de Koning overhandigen om hem hulp te vragen omdat zijn beide ouders ziek zijn. Een onderzoek is aan de gang."

 • Katherine Baker

  Misschien kwaad omdat de Koning de Paus in Marokko te gast vroeg .... ? Stel u voor dat er enkele christen gaan worden ?

 • DIRK SPRANGERS

  Die man heeft het op de Marokkaanse koning gemunt !! De witte auto met de paus rijd volledig aan de linker kant,en daar loopt de man gewoon voorbij... Toch niet moeilijk als je de beelden bekijkt ?? :-)

 • Anita Bemelmans

  Hij rent niet op de paus af, maar op de koning

 • Ricard Yones

  Volgens mij had die man enkel oog op de Marokkaanse koning en heeft hij de paus genegeerd en die gewoon voorbij gelopen zonder naar te kijken