Man aangehouden met metershoge palm uit open dak

Peugeot Partner met open dak en exotische lading.
Polizei Saarland Peugeot Partner met open dak en exotische lading.
Politieagenten in de Duitse plaats Saarlouis hebben dit weekend een auto van de weg gehaald met een ongebruikelijke lading. Uit het open dak staken de stam en bladeren van een gigantische palmboom meters hoog de lucht in.

De palmboom stak meters boven het schuifdak van de rondrijdende Peugeot Partner uit. De agenten ontdekten dat de bestuurder geen vergunning had voor het vervoeren van de boom op deze wijze. 

Bovendien vormde de uitstekende exotische boom een gevaar voor de verkeersveiligheid omdat deze niet goed gezekerd was. De boom bleek vele meters hoger te zijn dan de toegestane 4,20 meter transporthoogte. 

De 55-jarige bestuurder schakelde vervolgens een transportbedrijf in om de palmboom liggend te vervoeren. Hij ontkwam echter niet aan een bekeuring  wegens het onjuist vervoeren van zijn lading. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen aan.3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Gino Denil

    Dat was voor naast zijn bananenboom. Hij anticipeert op de klimaatopwarming. Nu nog een aapje om de kokosnoten te plukken. Voor de pina colada.

  • Tina Colpaert

    Palmboom in de tuin alles voor het vakantiegevoel jammer vd boete hij had deze beter laten vervoeren ipv zelf te proberen...

  • Wim Eggermont

    Hahaha palmbomen in huis bij de bubbel!gezelligheid en Vakantiegevoel.