Man aangehouden in Utrecht op verdenking terrorisme

Photo News
De politie heeft vandaag in de Nederlandse stad Utrecht een 33-jarige man aangehouden op verdenking van deelname aan een terroristische organisatie. Hij zou propaganda voor en van Islamitische Saat (IS) verspreiden en ook zelf propagandafilmpjes maken en die verspreiden. Daarnaast was hij vermoedelijk actief in online-drugshandel op het darkweb, stelt het Openbaar Ministerie (OM). Op zijn computer zijn ook kinderpornografische afbeeldingen gevonden.

Het onderzoek naar de verdachte begon in 2016 met informatie van de AIVD. Volgens die Nederlandse inlichtingendienst had de man in 2015 geprobeerd naar Syrië te reizen en contacten onderhouden met IS-leden in dat land. Ook zou hij in contact staan met anderen die propaganda verzorgden voor IS, aldus het OM.

Het opsporingsonderzoek werd begin 2017 onderbroken omdat de verdachte naar Marokko was vertrokken. Hij keerde een week geleden terug naar Nederland. De man is voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Rotterdam en voor twee weken in bewaring gesteld.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.