Ga naar de mobiele website
^ Top

Man (82) slaat alarm in lift en wordt maand later dood gevonden

Isaak Komisarchik.
Denver Police Department Isaak Komisarchik.
Een 82-jarige Amerikaan is omgekomen in een lift van zijn appartement in Denver. Isaak Komisarchik zou twee keer op het noodknopje hebben gedrukt, maar er kwam geen hulp. Een maand later wordt zijn lichaam gevonden. Dat schrijft The Washington Post.

Familieleden dachten dat hij vermist was omdat hij tekenen van dementie vertoonde. Dagen gingen voorbij zonder dat ze iets van hem vernamen. Op flyers en posters werd zijn vermissingsbericht verspreid. Brandweerlieden speurden vijvers in de buurt af naar sporen van de geliefde (groot)vader.  

Vreemde lucht
Na enkele weken begonnen bewoners van het appartementencomplex te klagen over een vreemde lucht die uit de parkeergarage kwam. Op 2 augustus -bijna een maand na de vermissing- vonden onderhoudsmedewerkers het stoffelijk overschot van Komisarchik. Wat er precies gebeurde op die noodlottige zesde juli is onduidelijk, maar vast staat wel dat hij problemen kreeg in de lift van de parkeergarage.

Zo drukte hij twee maal op de noodknop: één keer om 9.09 uur en nog een keer 8 minuten later. Om een nog onbekende reden is er geen hulp opgedaagd. De brandweer kreeg naar eigen zeggen nooit een alarmsignaal, aldus de Denver Post. 

In renovatie
Het bedrijf dat de liften in het complex beheert, kreeg wel een melding binnen. Twee van de drie liften werden gecontroleerd, maar dus niet diegene waar Isaak in zat. Dat kwam naar verluidt omdat de specifieke lift de afgelopen tijd niet gebruikt werd omdat die zich in een gedeelte van de garage bevond dat in renovatie was. 

Volgens de politie werd de lift in december nog geïnspecteerd en werkte die toen naar behoren. In een statement laat de beheerder van het appartement weten dat hij meeleeft met de nabestaanden. "Ik ben in diepe rouw", klinkt het. Verder onderzoek moet nu uitmaken wat er precies misging met de alarmknop. 
14 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Angelo Cabooter

  Ik zou zeggen, dood wegens nalatigheid. Er zijn 3 liften, dan controleer je ze ofwel ALLE 3 ofwel waar de melding vandaan kwam. Als die lift nu 30 keer per dag gebruikt wordt of 1 keer per dag, dan nog controleer je het. Dit had voorkomen kunnen zijn.

 • Johan Janssens

  2 liften nazien maar den derde is niet belangrijk?? Zot argument

 • Amonski

  Gast lees eens het gaat om 1 lift van de 3 die dan ook niet gebruikt werd door renovatiewerken, dan hebben de andere bewoners nog 2 liften en je trap natuurlijk...

 • mis tanget

  Wat een vreselijk einde ! Ocharme die man.

 • Ken Bro

  Tom, lees eens goed artikel voor je commentaar geeft. 1 MAAND in de lift, en die lift werd normaal niet gebruikt tijdens renovatiewerken, er waren er 3. Logisch dat die man niet gevonden werd, al was het slim geweest om daar ook te zoeken

Meld een bug