Man (33) steekt vier mensen dood in Californië

AP
De Amerikaanse politie heeft een man van 33 aangehouden die op rooftocht ging en vier mensen doodstak in Garden Grove en in het nabijgelegen Santa Ana in Zuid-Californië. Twee andere slachtoffers zijn zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis.

De dader stak woensdagavond eerst twee mensen dood in het appartementencomplex in Garden Grove in Orange County waar hij zelf woont. Bij een overval op een verzekeringskantoor takelde hij daarna ook een vrouw ernstig toe met een mes en diende hij meerdere messteken toe aan een man die aan het tanken was. Van het laatste slachtoffer sneed de dader bijna de neus af, verklaarde de politie.

Vervolgens pleegde hij nog een overval op een filiaal van Subway in Santa Ana waar hij eveneens een dodelijk slachtoffer maakte, waarschijnlijk een klant. Daarna doodde hij de veiligheidsagent van een 7-Eleven in dezelfde stad in Zuid-Californië. Daar kon de politie de crimineel, ongeveer twee uur na zijn eerste moord, arresteren. Hij was gewapend met een groot mes en met het pistool van de bewakingsagent.

Volgens de politie gaat het om willekeurige roofmoorden. “De verdachte kende geen van de vier slachtoffers.” Zijn identiteit werd niet bekendgemaakt.

AP17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gerry Cle

  Raar, Trump durft blijkbaar niet meer oproepen om steeds een vuurwapen op zak te hebben zodat de 'good people' zich kunnen verdedigen tegen de 'bad people'.

 • Gino Denil

  Waarom zijn er dan in Europa met twee keer zoveel inwoners maar 5600 doden door geweld per jaar en in de VS 39000, Karine Roeland.

 • ANN LIMBOS

  Ene met psychische problemen of een slechte jeugd ? Of gewoon een dikke nul ?

 • geert noels

  Usa is bijzonder gevaarlijk land lijkt me.. Hoeveel doden per dag gemiddeld? 50??

 • Guido Pintens

  gewoon belachelijk om te komen vertellen dat messen ook maar moeten verboden worden. Iemand die je bedreigt met een mes kan je als enkeling nog zelf overmeesteren. Iemand met een pistool, geweer, of aanvalswapen daarentegen? Maken dat je weg bent ja!