Man (30) maakt 11-jarig meisje zwanger. Rechter spreekt hem vrij omdat er geen sprake is van dwang

Illustratiebeeld
Thinkstock Illustratiebeeld
In Frankrijk heerst er grote commotie omdat een rechter een man heeft vrijgesproken die seks had met een 11-jarig meisje en haar zwanger maakte. Ook eind september zorgde een gelijkaardige rechtszaak voor ophef.

De toen 22-jarige man nam het meisje in 2009 mee naar een park in Champs-sur-Marne nabij Parijs. Hij ontkleedde haar en maande haar aan op de grond te gaan liggen. Vervolgens had hij seks met haar waarna het meisje zwanger bleek.

Vorige week werd de man vrijgesproken, nochtans had justitie 8 jaar cel geëist. Maar in Frankrijk zijn er 3 criteria voor verkrachting - dwang, dreiging of geweld - en daar was volgens de rechter geen sprake van. De moeder van het meisje is gechoqueerd door het verdict. "Die man heeft het leven van mijn dochter verwoest. Zijn die rechters die dergelijke uitspraken doen, zelf geen ouders dan? Vinden zij het oké dat wildvreemden met hun kinderen slapen?" Het parket heeft vrijdag beroep aangetekend tegen het vonnis.

Ook eind september besliste een rechter om een 28-jarige Franse kinderlokker die een meisje had misbruikt in een voorstad van Parijs, niet te vervolgen wegens verkrachting maar enkel voor seksuele agressie.

De dader, zelf vader van twee kinderen, zou het meisje al een aantal keren op straat hebben aangesproken. De derde keer dat hij dat deed, ging ze mee naar zijn flat waar ze werd misbruikt. Hij had orale seks met het kind en penetreerde haar. Maar volgens de Franse justitie heeft het meisje niet geprotesteerd. Daarom zou sprake zijn van ‘instemming’.

Er wordt in Frankrijk gewerkt aan een nieuwe wet om komaf te maken met dergelijke vonnissen, liet staatssecretaris voor Emancipatiezaken Marlène Schiappa weten. President Macron van zijn kant zal eind deze maand een toespraak houden om seksueel geweld aan de kaak te stellen.
82 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jos Vercammen

  Het feit dat dit meisje niet protesteerde, is nog geen bewijs dat ze akkoord ging met wat de dader deed. Trouwens als volwassene moest de man weten dat geslachtsgemeenschap met een kind niet kan. Hoog tijd dat de Franse wet hierin ter zake duidelijkheid schept. In België zou de man ongetwijfeld schuldig zijn aan verkrachting. Een persoon, minder dan 14 jaar, penetreren, ongeacht of het slachtoffer ermee akkoord gaat, wordt hier sowieso als verkrachting beschouwd.

 • Jean-Pierre Vercruysse

  Onvoorstelbaar!!! Wat plezier kan die dader hebben dit te doen aan zulk een jong meisje!!!! Als het meisje geprotesteerd zou hebben dan had ze waarschijnlijk nog slaag gekregen bovenop!! Wereldvreemde rechters!! En dan moet niet verbaasd zijn wanneer de mensen het recht in eigen handen nemen!!! Ik vind dit een dramatisch voorval!! Het wored tijd dat men lessen begfint te trekken, wetgeving aanpassen en voor zulke monsters een defitieve straf!!!

 • Fred Fourgon

  Deze publicatie zal wel weer expliciet in de verf gezet zijn door de media. Verkoopt goed. Trap daar niet direct in alweer.

 • Johan Meulenbergs

  Ja, die rechters zullen dus ook wel een jong blaadje lusten. In die kringen is dat normaal hoor.

 • Mike Vanderkerken

  Mogelijks is die rechter zelf een pedofiel of een zedendelinquent, ik vrees dat dit de enige logische uitleg is. Best ontslaan en opsluiten. Dan verschiet men als een ouder het recht in eigen handen neemt en de rechter zelf aanpakt.