Man (28) in Florida verliest jetski bij redden van vogel en raakt urenlang vermist

Cole Corrent (28) wilde een vogel redden tijdens het jetskiën maar raakte zijn jetski kwijt.
twitter @mcclellantv Cole Corrent (28) wilde een vogel redden tijdens het jetskiën maar raakte zijn jetski kwijt.
In Florida leende Cole Corrent, een 28-jarige man, een jetski van zijn vriend om een ritje te maken. Toen hij ‘s avonds nog niet terug was, werd hij als vermist opgegeven. De morgen nadien vond de politie met een helikopter hem in een paalwoning. De reden van zijn verdwijning: hij verloor zijn jetski tijdens het redden van een vogel die vastzat in enkele kabels.

Cole Torrent, een 28-jarige man uit Florida, vertrok ‘s middags met zijn jetski. Dat het een ongewone rit ging worden, wist hij toen nog niet. 

Jetski terecht maar van man geen spoor

De man leende een jetski van een vriend. Na enkele uren werd die vriend bezorgd omdat hij nog altijd niet terug was en gaf Cole als vermist op. De zoektocht begon in Millers Bayou in Port Richey (Florida). De kustwacht werd opgeroepen en verbreedde het gebied van de zoekactie. Na enkele uren vonden ze zijn jetski terug maar van de man was geen enkel spoor.

Vogel redden

‘s Morgens spotte een helikopter hem, zwaaiend vanuit een verlaten paalwoning op de Pithlachascotee rivier. Torrent vertelde lokale nieuwsmedia dat hij een vogel zag die in kabels vastzat en die vervolgens wilde redden. Hij liet zijn jetski achter maar vergat die vast te maken waarna het toestel wegdreef. Cole probeerde nog even te zwemmen maar geraakte al snel uitgeput door de sterke stroming.

Hij zag een paalwoning en zwom ernaartoe, brak het venster en schuilde er om op te warmen. Hij wachtte enkele uren tot hij de helikopter hoorde en rende al zwaaiend naar buiten. “Ik ben wat moe en heb honger, maar het lukte wel”, vertelde de man aan lokale nieuwsmedia.

Torrent stelde voor om de schade aan de woning te vergoeden maar de politie gaat hem er niet voor vervolgen. Eind goed, al goed.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Charity Swinnen

    En is de vogel gered?