Man (25) valt Duitse agenten aan met schaar en wordt doodgeschoten, ook moeder overleden

REUTERS
De Duitse politie heeft in Kirchheim in de deelstaat Rijnland-Palts een 25-jarige man doodgeschoten, nadat die agenten met een schaar had belaagd. Tijdens het incident in Kirchheim kwam ook de 56-jarige moeder van de man om. Twee agenten raakten zwaargewond door de aanval met de schaar. Ze zijn buiten levensgevaar.

Volgens de aanklager had een vrouw vrijdagmorgen naar de politie gebeld om te zeggen dat haar zoon was doorgedraaid en haar had aangevallen. De politie haastte zich daarna naar de woning. Daar ging de zoon de politie met een schaar te lijf. Agenten schoten hem uit zelfverdediging dood, aldus de aanklager. De man zou onder invloed van drugs hebben gestaan en een psychose hebben gehad.

Het is nog onduidelijk hoe de moeder precies om het leven is gekomen.

REUTERS17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • sofie achten

  Goed zo, in Belgie waren ze nu bezig met die agenten te ondervragen en ze te schorsen.

 • Mark Wijgers

  Men moet van agenten afblijven. Het wordt iets te populair om agenten aan te vallen en zelfs te doden, dus die eraan begint moet weten waar hij kan eindigen.

 • Fredien Vandervekens

  Waarom "origine" ? Getint, jawel ! Was "overhit" vanonder de zonnebank gekomen. Dat is de verklaring ! Rascisten !

 • Christophe Moortgat

  Had die wel een vergunning voor die schaar?

 • Bruno Duysburgh

  Mensen gaan er vanuit dat het een vreemdeling is omdat de media dit niet meer mag zeggen. Als het een autochtoon is wordt dit dikwijls duidelijk vermeld. Daar knijpt het schoentje. Ik weet ook niet waarom maar heb soms de indruk dat er machten aan het werk zijn die graag haat zaaien met alle middelen. Door het niet vermelden van de afkomst scheppen ze een sfeer van wantrouwen