Mama schiet haar baby dood en komt zelf om in autocrash

Een baby van acht maanden werd doodgeschoten en zijn vader dodelijk getroffen in hun huis in Queensland in Australië. De 22-jarige moeder, de vermoedelijke dader, stierf enkele minuten later in een auto-ongeval. In haar auto werd een vuurwapen gevonden.

De man van 36 - de ex van de vrouw - en de baby werden gisteravond rond 19u50 neergeschoten bij hen thuis in Rockhampton. Ze werden naar het ziekenhuis gebracht, waar het jongetje van acht maanden overleed. De vader werd getroffen in de buik en moest geopereerd worden. Zijn toestand is kritiek.

Moeder sterft in autocrash
De moeder crashte met haar auto tegen een boom rond 20 uur. Zij bezweek aan haar verwondingen in hetzelfde hospitaal in Rockhampton. De politie onderzoekt nu of er een verband is tussen de schietpartij en het auto-ongeval, dat op zo'n tien kilometer van de woning van de slachtoffers gebeurde. Meer dan waarschijnlijk gaat het om een gezinsdrama, waarbij de moeder haar baby en ex-man wilde doodschieten. Mogelijk pleegde ze daarna zelfmoord door tegen een boom te crashen met haar wagen.

Buurt in shock
Buren zagen alleszins een vrouw het huis verlaten en vonden daarna de baby met een schotwonde aan het hoofd. De man, die ook neergeschoten werd, was er zelf nog in geslaagd bij buren aan te bellen om hulp.

De hele residentiële buurt was in shock. De vader heeft nog andere kinderen. Hij werkt in de mijn buiten de stad en is een gerespecteerd persoon in de wijk. De politie hoopt hem zo snel mogelijk te kunnen ondervragen. (jv)