Malta redt 76 vluchtelingen op zee

(archiefbeeld).
EPA (archiefbeeld).
De Maltese kustwacht heeft 76 vluchtelingen gered op zee. Ze werden deze namiddag overgebracht naar Malta, zegt een woordvoerster van het Maltese leger. Verdere details werden er niet gegeven. 

De woordvoerster wilde ook niet reageren op een eerder statement van de Italiaanse kustwacht. Die meldde dat het 180 geredde migranten zou overbrengen naar Malta. Volgens Italië werden ze gered in de Maltese zoek- en reddingszone, 35 zeemijl ten zuidwesten van Lampedusa.

De Italiaanse kustwacht meldde vandaag ook dat ze een wrak van een boot van migranten gelokaliseerd heeft voor de kust van Lampedusa. Er werden zeker twaalf lichamen gevonden aan boord van de boot. Een robot spotte de lichamen 60 meter onder water. Onder de doden was een jonge vrouw en een baby.

De boot zonk op 7 oktober. Toen was sprake van 13 doden, 22 overlevenden en zeker 15 vermisten. 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Mortelmans Jan

    Kom er maar bij,het is toch al naar de knoppen hier. Ziet die rechtse maar eens lachen,die heeft zonet de win for life gewonnen.

  • guy perain

    Redden...redden...redden!? En wij verzuipen in de vluchtelingen!! Zet die gewoon terug waar ze uit komen!!

  • joan edi

    En zo zijn wij zesenzeventig vluchtelingen rijker.... is dat niet mooi ?