Mallorca start campagne om te voorkomen dat nog meer dronken toeristen van balkon donderen

iStock
Na de dodelijke valpartijen van balkons op Mallorca zijn de autoriteiten het eens geworden om campagnes te voeren in de herkomstlanden van toeristen en daarnaast alcoholreclame strenger te controleren. In de badplaats in de gemeente Calvià kwamen dit jaar al drie toeristen om het leven door een val van een balkon. Het gemeentebestuur van het vakantieoord kwam vandaag voor een crisisvergadering.

Op de vergadering met burgemeester Alfonso Rodríguez in het gemeentehuis van Calvià waren vrijdag ook hoteluitbaters en vertegenwoordigers van het Britse consulaat, de regionale regering en de politie uitgenodigd. De deelnemers waren het al snel eens dat vooral 'binge drinking' of comadrinken voor het probleem verantwoordelijk is, schreef de Mallorca Zeitung. Het Britse consulaat wil daarom onder andere de campagnes tegen alcoholmisbruik uitbreiden, klinkt het. 

'Balconing'

Maandag nog viel een achttienjarige Fransman van een balkon op de derde verdieping naar beneden in het vakantieoord Magaluf. Hij bezweek later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Woensdag liep een negentienjarige Brit er zware verwondingen op na een val van een balkon.  In april stierf een negentienjarige Britse, in juni een twintigjarige Ier.

Enkele valpartijen gebeurden ook tijdens het zogeheten 'balconing': jonge -meestal dronken - toeristen springen daarbij van balkon naar balkon en proberen ook om vanaf het balkon in het hotelzwembad te springen. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gerard Braeckmans

    Ze kunnen misschien (na lang vergaderen en cateren) een bord hangen: 'Pas op! Terras!'

  • Jef Heffens

    Als zo'n onnozelaar van een balkon valt is dat op zich niet zo erg. Het risico is dat er beneden een gekwetste of zelfs dode kan vallen die er niks mee te maken heeft.