Mallorca sluit drukbezochte bar, restaurants en discotheken wegens niet naleven coronamaatregelen

Punta Ballena is een straat in Magaluf, op het Spaanse eiland Mallorca. De foto is genomen op 12 juli 2020.
REUTERS Punta Ballena is een straat in Magaluf, op het Spaanse eiland Mallorca. De foto is genomen op 12 juli 2020.
De door Duitse toeristen veelbezochte bar Ballermann is door de lokale overheid op het Spaanse eiland Mallorca gesloten. Dit vanwege de vele illegale feestjes die er georganiseerd worden ondanks de coronabeperkingen die er gelden. 

De bar ligt langs de zogeheten ‘Bier- und Schinckenstrasse’ (bier- en hespenstraat) die massaal Duitse toeristen aantrekt. De sluiting gaat vandaag in en duurt twee maanden. Dat heeft de regionale minister van Toerisme Iago Negueruela in Palma meegedeeld.

Om dezelfde reden heeft de regionale regering de sluiting bevolen van alle restaurants aan de straat Punta Ballena in het populaire Magaluf - geliefd oord voor Britse toeristen - ten westen van de hoofdstad van het eiland.

De socialistische minister verwees naar foto's en video-opnamen, die toonden hoe honderden - vermoedelijk toeristen uit Duitsland en Groot-Brittannië - in het weekend op Playa de Palma stonden te drinken, te dansen en te feesten in Magaluf, zonder mondmasker en zonder rekening te houden met social distancing.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Yves Van Vooren

  Ik kom net van Spanje, uit een streek met weinig gevallen. De regels zijn daar veel duidelijker, strikter en worden veel beter opgevolgd. Ik voelde me daar persoonlijk veiliger dan hier... En idd het grootste probleem nu zijn de nochalante toeristen die de regels aan hun laars lappen... Niet de Spanjaarden die hard hun best doen om een 2e lockdown te vermijden

 • JOS CAERS

  Ben 3 dagen aan kust geweest op plaatsen draagt personeel wel mondmasker maar sommigen hebbenhet onder deneus hangen

 • Walter Decock

  Denken we nu echt dat ze het hier beter doen? Veel horeca zaken doen hun best maar een dronken klant is een oncontroleerbaar projectiel dat met niets of niemand nog rekening houd. Zware controle en bestraffing is de enige oplossing, aanraden heeft nooit gewerkt.

 • LUC WULLAERT

  Hier kunnen zij er een voorbeeld aan nemen.Als het uit de hand loopt sluiten