Mallorca is Duitse hooligantoeristen beu

Voor Antoni Noguera, de pas aangetreden burgemeester van Palma de Mallorca, is de maat vol. Hij wil maatregelen na een nieuwe vechtpartij tussen Duitse toeristen op klaarlichte dag afgelopen maandag. Als het aan de burgemeester ligt, zijn dergelijke hooligantoeristen niet langer welkom op het eiland in de Balearen.

Mallorca is sinds jaar en dag erg geliefd bij Duitse toeristen. Incidenten in de uitgaansbuurt in de afgelopen maanden hebben echter voor spanningen gezorgd met andere bewoners.  Regelmatig worden neonazi's met hakenkruis-tatoeages gespot, die voorbijgangers lastigvallen. Rechtsextremisten kwamen midden juni in groep naar een Duits café afgezakt en verstoorden er een optreden. Eerder kregen Afrikaanse straatverkopers al klappen.

'Germanofobie
'
De gewelddadigheden van een kleine minderheid wekken wrevel op bij andere, veelal Duitse toeristen en bewoners. Stereotyperingen worden zo uitvergroot en zorgen zelfs voor 'germanofobie', laat Noguera optekenen in de krant Diario de Mallorca. Hij wil zijn bezorgdheden uiten in een onderhoud met de Duitse consul Sabine Karola Lammersal.