Mali zoekt handlangers gijzelnemers

Strenge beveiligingsmaatregelen tijdens het bezoek van president Boubacar Keita aan het Radisson Blu Hotel in Bamako.
AP Strenge beveiligingsmaatregelen tijdens het bezoek van president Boubacar Keita aan het Radisson Blu Hotel in Bamako.
De regering van Mali speurt naar drie mogelijke handlangers van de twee moslimterroristen die gisteren een aanslag pleegden op het Radissonhotel in de hoofdstad Bamako. Volgens een regeringswoordvoerder is het aannemelijk dat de twee daders niet alleen hebben gehandeld.

De aanval en daaropvolgende gijzelingsactie kostten zeker 21 mensen het leven, onder wie twee terroristen. Onder de doden zijn zes Russen, drie Chinezen, twee Belgen, een Amerikaanse en een Israëliër.

Het is niet duidelijk of de drie verdachten deelnamen aan de aanval. Volgens de BBC is het onduidelijk hoeveel schutters er waren. Ooggetuigen spreken van dertien mannen die het hotel al schietend binnenkwamen. Het hotel rept over twee terroristen, die dus beiden zouden zijn gedood.

De aanval werd opgeëist door een aan al-Qaeda gelinkte groep.
 President Ibrahim Boubacar Keita heeft voor tien dagen de noodtoestand afgekondigd. Bovendien geldt gedurende drie dagen nationale rouw.