Maleisische oppositie gooit hoogbejaarde in verkiezingsstrijd

Mahathir Mohamad
REUTERS Mahathir Mohamad
De politieke oppositie in Maleisië heeft de 92-jarige oud-premier Mahathir Mohamad bereid gevonden om zich in de verkiezingsstrijd te werpen. De Maleisiërs gaan komende zomer naar de stembus voor algemene verkiezingen.

De zittende premier Najib Razak is verwikkeld in een corruptieschandaal. Ondanks de beschuldigingen tegen hem wijzen opinie-onderzoeken tot nu toe uit dat Razak de verkiezingen vermoedelijk zal winnen.

De oppositiepartijen Keadilan Rakyat en UMNO hebben echter na een hoop geruzie de handen ineengeslagen. De vaste leider van de Keadilan Rakyat, Anwar Ibrahim, zit momenteel een gevangenisstraf van vijf jaar wegens sodomie uit. De hoogbejaarde Mahathir Mohamad moet de klus nu proberen te klaren, aldus The Guardian.

Mahathir Mohamad was van 1981 tot 2003 minister-president.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.