Exclusief voor abonnees

Malariapil nam ook bezit van Jacqueline: “Deze rommel neemt je complete brein over”

Lariam
Getty Lariam
In Madagaskar is een Britse studente (19) verward uit een vliegtuig gesprongen, mogelijk na het innemen van enkele beruchte malariapillen. Stromae moest in 2015 zijn tour in Afrika annuleren omwille van gezondheidsredenen na het gebruik van het antimalariamedicament Lariam en gaf twee jaar later toe dat hij nog steeds last had van bijwerkingen. Jacqueline Visser (46) uit het Nederlandse Overdinkel weet als geen ander wat deze Lariam-tabletten met een mensenlichaam kunnen doen. “Deze rommel neemt je complete brein over.”

Je hebt 15% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
32 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • princen yvon

  Ik heb Lariam voor het eerst 20 jaar geleden genomen en ondertussen mogelijk al 25 verschillende keren. Nooit bijwerkingen gemerkt bij mezelf. Het is het middel waar de malariaparasieten het minst resistent tegen zijn dat vrij verkrijgbaar is. Maar op de bijsluiter staat dat je minstens een week voor vertrek moet starten om eventuele ongewenste bijwerkingen tijdig te detecteren. En een minderheid van mensen heeft inderdaad bijwerkingen van Lariam.

 • Linda Wellekens

  Waarom wordt dat medicament nog altijd verkocht ???

 • pol de mol

  In opdracht van het Belgisch leger hebben wij deze pil enkel maanden gebruikt in Gabon. Buiten dat je de ganse dag van inname( 1 maal in de week ) een beetje uitgeteld was hebben wij er weinig last van gehad .

 • Francinne Declerque

  Als je de bijsluiter van lariam leest weet je genoeg, onvoorstelbaar dat er nog altijd niks veiliger is. Arme meid wat vreselijk. Beroepsmatig militairen gesproken over deze zaak, enkele gingen inderdaad psychisch stuk door dit medicijn. Er zaten zelfs een paar vermoedelijke zelfmoorden tussen... toen geloofde ik er niet veel van, maar blijkbaar is het dan toch waar...

 • George Verbeek

  Onbegrijpelijk dat er nog mensen deze pillen nemen terwijl er veel betere zonder nevenwerkingen bestaan, zoals malarone. Vaak wordt malaria preventie genomen waar het totaal niet nodig is, zoals in Thailand bijvoorbeeld. De voornaamste doodoorzaak voor buitenlanders is meestal het lokale verkeer - maar daar maakt niemand zoch zorgen over want dat spreekt niet tot de verbeelding zoals malaria.