Maffioso die Noemie (4) beschoot is ingerekend

 Verdachte Armando Del Re (28).
EPA Verdachte Armando Del Re (28).
De vermoedelijke schutter die precies een week geleden de Italiaanse kleuter Noemie (4) beschoot bij een maffia-afrekening in Napels, is ingerekend.  

De kleuter stond vrijdagnamiddag samen met haar grootmoeder aan een eetgelegenheid aan de drukke Piazza Nazionale toen ze werden beschoten.  Schutter Armando Del Re (28) achtervolgde collega-crimineel Salvatore Nurcaro en vuurde enkele schoten af.  Een verdwaalde kogel trof Noemie. Haar oma liep een schotwonde in de billenstreek op.  

Het afgevuurde patroon verbrijzelde Noemie's rechterschouderblad en een wervel, doorboorde vervolgens haar longen en kwam in een van haar ribben terecht. Het meisje werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. Het kindje ademt inmiddels deels zelfstandig. Ze onderging verschillende operaties, maar was nog niet in staat om te communiceren met familieleden.

Camorra-lid Nurcaro, het eigenlijke doelwit, werd zes keer geraakt en raakte zwaargewond.   Zowel Nurcaro als verdachte Del Re zijn volgens de Italiaanse politie actief in de drugshandel. Ook Armando's jongere broer Antonio (18) zit vast wegens medeplichtigheid.  Een van de broers werd in Nola nabij Napels ingerekend, de politie verrichtte de andere arrestatie zo’n vierhonderd kilometer verder, in Sienna.

De schietpartij beroert heel Italië. Honderden mensen kwamen twee dagen na de feiten samen om te demonstreren tegen het maffiageweld. Ook aan het ziekenhuis hielden tientallen mensen een stille wake.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Mo Biraja

    als dit terroristen hadden geweest had men alle registers opengetrokken en heel de bende opgerold ja maar het is maar de maffia he !en die hebben connecties als je weet wat ik bedoel