Maffialeden opgepakt op Sicilië voor misbruik Europese landbouwfondsen

Luchtbeeld verspreid door de Guardia di Finanza (GdF) tijdens een onderzoek naar maffiagroeperingen op het eiland Sicilië.
AFP Luchtbeeld verspreid door de Guardia di Finanza (GdF) tijdens een onderzoek naar maffiagroeperingen op het eiland Sicilië.
De Italiaanse politie heeft vandaag op het eiland Sicilië bijna honderd maffialeden opgepakt. Ze worden ervan verdacht een zwendel te hebben opgezet waarbij miljoen euro's aan EU-landbouwsubsidies zijn verduisterd.

De politie heeft 48 mensen in voorarrest en 46 anderen onder huisarrest geplaatst, zo meldt het Italiaanse nieuwsagentschap Ansa. Het gaat om leden van twee verschillende maffiaclans die actief zijn in het noorden van Sicilië. Ook bevinden zich nog een notaris, enkele ondernemers en verschillende ambtenaren bij de verdachten. Ze worden onder meer verdacht van bendevorming, fraude, drugshandel, afpersing en het vervalsen van documenten.

In totaal zouden ze sinds 2013 bijna 10 miljoen euro aan landbouwsubsidies hebben verduisterd, zo zegt de openbare zender Rai24. Ze deden dat door de eigendom op te eisen over gronden die eigenlijk eigendom waren van het gewest en van lokale overheden.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Bob Beye

    Voor het klimaat zouden we best consuminderen, het afschaffen van dergelijke steun en subsidies zou deze fraude èn het milieu dienen, laat de markt spelen en steun de kleine lokale ondernemers.

  • Albert Jacobs

    Dat in gans Europa de boeren over gesubsidieerd worden is bekend...maar dat er dan nog geen kontrole over bestaat is dan ook begrijpelijk