Maduro officieel kandidaat voor herverkiezing als Venezolaans president: "We zullen een paradijs creëren"

Nicolas Maduro tijdens het partijcongres op 2 februari 2018.
REUTERS Nicolas Maduro tijdens het partijcongres op 2 februari 2018.
In het door een zware economische en politieke crisis geteisterde Venezuela heeft de socialistische regeringspartij PSUV officieel het huidige staatshoofd Nicolas Maduro voorgedragen als kandidaat bij de komende presidentsverkiezingen. Dat is gisteren aangekondigd op een partijcongres.

"Ik neem de kandidatuur van de PSUV aan, om Venezuela naar de top te brengen. We zullen een paradijs creëren, een gelukkig vaderland", aldus Maduro. De verkiezingen moeten voor 30 april worden georganiseerd, een exacte datum is nog niet vastgelegd.

Maduro is al sinds 2013 aan de macht in het Zuid-Amerikaanse land. Afgelopen zomer installeerde de president de omstreden grondwetgevende vergadering, ondanks heel wat protest van de oppositie maar ook internationale kritiek. De vergadering nam de taken over van het door de oppositie gedomineerde parlement, waardoor Maduro zijn tegenstanders buitenspel zette.

Inflatie van 1000%

Venezuela verkeert bovendien al maandenlang in een zware economische crisis. Het land kampt met een tekort aan levensmiddelen en de inflatie schommelde in 2017 boven de 1.000 procent.

Bij antiregeringsprotesten kwamen vorig jaar meer dan 100 mensen om. 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Christine Laevers

  Ik begrijp niet hoe dat hele bevolkingen akkoord gaan om af te zien voor het ego van een enkele man. En dan nog voor vele jaren, want die kerel is er al van 2013. Een serieuze huisvrouw met wat inzicht en wat ervaring kan evengoed en waarschijnlijk veel beter zo'n land runnen.

 • Paul Maenhout

  Ik kan met wat ik weet (en dat is erg veel) maar één ding zeggen : die vent is een misdadiger. Winkels zijn leeg, apotheken nog meer en het land heeft de weinig benijdenswaardige status overgenomen van Colombia als meest gevaarlijke land ter wereld

 • Pier Boogs

  Het paradijs man je kan je bevolking zelfs geen wc papier meer bezorgen of is het paradijs dat jij voor ogen hebt zoe iets als Noord Korea?

 • patrick morel

  Die vent is een komiek, een dromer of een idioot. Veel Venezolanen ontvluchten hun land omdat ze geen eten hebben. Gigantische olievoorraden en toch de boel om zeep helpen, 2 socialisten/communisten klaarden de klus.