Maduro laat 43 gevangenen vrij: in totaal 122 mensen vrijgelaten

De Venezolaanse president Maduro.
REUTERS De Venezolaanse president Maduro.
De Venezolaanse regering laat weer 43 gevangen vrij. Het totale aantal gevangen dat vrijgelaten is sinds de herverkiezing van president Nicolas Maduro op 20 mei, komt daarmee op 122. Dat maakte de regering gisteren bekend op de nationale tv-zender VTV.

Onder de vrijgelaten gedetineerden zijn er tien politieke dissidenten. De voorzitter van de grondwetgevende vergadering, Delcy Rodriguez, ontmoette hen op het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ze vroeg hen om niet over te gaan tot geweld.
De regering publiceerde niet de namen van de degenen die vrijgelaten worden. Ook is onduidelijk wanneer ze op vrije voeten komen.

Geweld

De gouverneur van het departement Merida, Ramon Guevare, hielp om de vrijlating voor elkaar te krijgen. Volgens hem zijn onder de gevangenen personen die hebben aangezet tot geweld tijdens de antiregeringsprotesten waarbij meer dan 160 personen omkwamen tussen 2014 en 2017.

Mensenrechtenorganisatie Foro Penal schatte het aantal politieke gevangen eerder al op 302. Maar onder de gedetineerden die nu zijn vrijgelaten, bevinden zich ook gewone criminelen, zegt FPV.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels