Maduro beschuldigt Amerikanen van sabotage na stroompanne in zijn land

Nicolas Maduro.
EPA Nicolas Maduro.
De Venezolaanse president Nicolas Maduro heeft nogmaals met een beschuldigende vinger naar de Amerikanen gewezen voor de meest recente stroompanne in zijn land. Die zouden "wanhopig" zijn wegens hun "nederlagen in Venezuela", verklaarde de president bij de start van een militaire oefening. Die vond plaats ter ere van de 236ste verjaardag van de geboorte van vrijheidsstrijder Simon Bolivar.

Volgens Maduro was de "elektromagnetische aanval" van hoogtechnologisch niveau en kon daardoor de stroom uitgeschakeld worden. “Nochtans beschikken we over heel wat strategieën om het elektriciteitsnet te beschermen. De stroomvoorziening wordt nu opnieuw gestabiliseerd", zei de president. 

Intussen zit de noordwestelijke staat Zulia nog steeds zonder stroom. De meeste handelszaken blijven er dicht, uit angst voor plunderingen.

Het is al de vijfde grote elektriciteitspanne in Venezuela dit jaar. Volgens Maduro had Venezuela de voorbije maanden te maken met tientallen "aanvallen" op zijn elektriciteitsnet. Die zijn het werk van de oppositie en van de Verenigde Staten, stelt hij. De oppositie wijst dan weer naar corruptie en slecht management.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.