Macron wil harde aanpak van politie tegen relschoppers op 1 mei

De Franse autoriteiten vermoeden dat 1500 tot 2000 relschoppers naar Parijs zullen afzakken.
REUTERS De Franse autoriteiten vermoeden dat 1500 tot 2000 relschoppers naar Parijs zullen afzakken.
De Franse president Emmanuel Macron wil dat de politie morgen, op de Dag van de Arbeid, keihard optreedt tegen relschoppers. Hij vindt het noodzakelijk personen aan te pakken die naar 1 meibijeenkomsten gaan met als enig doel voor chaos en geweld te zorgen. 

Dat heeft regeringswoordvoerster Sibeth Ndiaye vandaag gezegd na het kabinetsberaad. In Parijs bereidt de politie zich voor op nieuwe ongeregeldheden. Hoofdcommissaris Didier Lallement heeft in sommige delen van de hoofdstad betogingen verboden, onder meer op de Champs-Élysées. De beroemde boulevard was recent het toneel van rellen door toedoen van 'gele hesjes'. Restaurants en winkels op de route van de demonstranten moesten de deuren gesloten houden.

Volgens de Franse media rekenen de autoriteiten woensdag op de komst van 1500 tot 2000 kwaadwillenden naar de hoofdstad. Onder hen is een harde kern van zo'n 200 man. 

Op 1 mei staan er in Parijs vanouds protestbijeenkomsten van de vakbonden gepland. De afgelopen jaren leidde dat regelmatig tot oproer. Ditmaal hebben ook gele hesjes aangekondigd zich aan te sluiten bij de manifestaties.
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • jos robben

  Wat een plat figuur, zijn wanbeleid is de oorzaak van de onvrede. Hoog tijd dat deze leugenaar en arrogante globalist van zijn voetstuk wordt geduwd

 • Jef Heffens

  Eindelijk, hij heeft het begrepen. Geweld tegen de politie, vandalisme en plunderen valt niet onder vrijheid van betogen of vrije meningsuiting en moet je hard aanpakken. Dat soort burgers verstaat alleen voldoende tegengeweld en voldoende harde aanpak.

 • Michel Van Limbergen

  Ook eentje die zo aan de macht hangt datbhij denkt dat de geweldadigheid van de overhei het volk in de toom zal houden! Geschiedenis herhaalt zich, zal er nu een bestorming van de Bastille komen?

 • Dirk Thyssen

  Hij is degene die moet oprotten, de grootste vergissing ooit van het Franse volk. Adieu Macron .

 • jim choose

  Dat Macron vriendje is van het establihsment moet ondertussen toch iedereen weten?