Macron ontvangt Greta Thunberg, Anuna De Wever en Kyra Gantois in het Elysée: “Het was een positieve ontmoeting”

De Franse president Macron ontving het Zweedse klimaatmeisje Greta Thunberg (rechts naar Macron) en een delegatie van Youth for Climate, onder wie Anuna De Wever (tweede van rechts) en Kyra Gantois (eerste van links).
Facebook De Franse president Macron ontving het Zweedse klimaatmeisje Greta Thunberg (rechts naar Macron) en een delegatie van Youth for Climate, onder wie Anuna De Wever (tweede van rechts) en Kyra Gantois (eerste van links).
Na hun deelname aan de klimaatbetoging in Parijs zijn de jonge Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg en een Belgische delegatie van Youth For Climate, waaronder Anuna De Wever en Kyra Gantois, ontvangen door de Franse president Emmanuel Macron in het Elysée. Na ook al deelgenomen te hebben aan de betoging in Brussel, verplaatsten ze zich naar Parijs om ook daar de Franse jongeren te inspireren om op straat te komen. 

Een delegatie van Youth For Climate, de beweging van scholieren die elke donderdag op straat komt om te betogen voor het klimaat, is na hun deelname aan de betoging ontvangen door president Macron. Anuna De Wever en Kyra Gantois, de drijvende krachten achter Youth For Climate, hadden samen met Greta Thunberg zelf om een gesprek met Macron gevraagd. 

Het gesprek met de Franse president duurde maar liefst twee uur. Hij luisterde naar de standpunten van de klimaatactivisten en vroeg ook of ze elkaar konden helpen. Hij beloofde hen om contact te zullen houden.

Bekijk ook:

Greta, Anuna en Kyra trekken naar Parijs voor de klimaatbetoging 

Klimaatactiviste Greta Thunberg (16) speecht in Brussel 
15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • marcus bastiaensens

  en schooldirectie zegt dat ze niet spijbelen en bijgewerkt worden. wie gelooft dat? hoe gaan die kinderen ooit nog kunnen functioneren in de samenleving?

 • Luc Lepoudre

  Wat een circus. De aanstokers zijn natuurlijk EU-bonzen die miljoenen euro's ter beschikking hebben gesteld voor de ontwikkeling van milieubewustheid bij de jongeren. Politieke speurhonden springen daarop en de meisjes hebben duidelijk een intensieve mediatraining gehad. Voor mij is het nu genoeg met die onnozelheden.

 • Berthie Gijsen

  De werkloosheid gaat weer fors stijgen.We krijgen een nieuwe economische crisis door de maatregelen die me nu gaat nemen "door de schoolkinderen" om het milieu ? te redden?

 • Pieter Paulus

  En 5 min nadat ze buiten waren is macron niet meer bijgekomen van het lachen met hun

 • Mario Van Rymenant

  Macron zou beter eerst eens naar zijn eigen volk luisteren die al weken op straat komen.