Macron aanvaardt dan toch ontslag van minister van Binnenlandse Zaken

Het ontslag van Gérard Collomb is de zoveelste opdoffer voor president Macron, die zwak scoort in de politieke peilingen.
AFP Het ontslag van Gérard Collomb is de zoveelste opdoffer voor president Macron, die zwak scoort in de politieke peilingen.
De Franse president Emmanuel Macron heeft het ontslag van zijn minister van Binnenlandse Zaken Gérard Collomb aanvaard. Eerder weigerde Macron diens verzoek om de regering te verlaten nog. Dat meldt AFP.

Het verzoek van Collomb  werd aanvankelijk afgewezen. Midden vorige maand kondigde Collomb al aan dat hij de regering volgend jaar wil verlaten om deel te nemen aan de lokale verkiezingen in Lyon. Sindsdien luidde zijn roep om onmiddellijk ontslag alsmaar luider.

Collom krijgt al enkele weken veel kritiek voor zijn plannen om op te komen bij de lokale verkiezingen van 2020 in Lyon. De taken van Collomb worden tijdelijk waargenomen door de eerste minister, in afwachting van de benoeming van een opvolger, aldus het Elysée. 

lees verder onder de foto:

De Franse president Emmanuel Macron heeft het ontslag van zijn minister van Binnenlandse Zaken Gerard Collomb aanvaard. Eerder weigerde Macron diens verzoek om de regering te verlaten nog.
AP De Franse president Emmanuel Macron heeft het ontslag van zijn minister van Binnenlandse Zaken Gerard Collomb aanvaard. Eerder weigerde Macron diens verzoek om de regering te verlaten nog.

Zoveelste opdoffer

De minister van Binnenlandse Zaken is de feitelijke nummer twee van de Franse regering. Collomb was bovendien ook een vertrouweling van Macron. Zijn vertrek is dus slecht nieuws voor de Franse president. Vorige maand stapte ook al de minister van Milieu, Nicolas Hulot, onverwachts op.

Het ontslag van Collomb is de zoveelste opdoffer voor president Macron, die zwak scoort in de politieke peilingen.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • mark germanus

    Die Collomb heeft gelijk, die ziet dat het misloopt met Macron en kiest al voor een ander zeker jobke, en de president hij doet toch zijn eigen goesting en zal zeker geen tweede termijn hebben !Arm Frankrijk ,ze moesten hem ook hebben ,he !

  • Thijs Rudy

    Als je na gaat wie zijn verkiezing tot president mee gesponsord hebben, dan zijn het wel de moskee bouwers en het grootkapitaal, dus daar moet hij nu iets voor terug doen. Voor wat hoort wat ook is dat totaal in het nadeel van de Franse bevolking.

  • Jan Mulders

    Dat Macron maar snel van het politieke toneel verdwijnt, hij blijkt alleen vrienden te hebben bij allochtonen. Het is dan ook een ex-socialist, die op economisch vlak ultraliberaal is.