Machinist laat trein met pantserwagens achter in Frankrijk omdat zijn shift erop zit

Toen zijn dienst erop zat, liet de machinist de trein verloren achter.
Shutterstock Toen zijn dienst erop zat, liet de machinist de trein verloren achter.
Een machinist heeft in het zuiden van Frankrijk zijn trein op een station achtergelaten en is naar huis gegaan, omdat zijn werktijd voorbij was. 

De vrachttrein beladen met onder meer pantserwagens van een regiment dat deelneemt aan de militaire parade van 14 juli in Parijs, stopte onaangekondigd op het station van Libourne, ten noordoosten van Bordeaux. De trein was onderweg naar een rangeerterrein in het verderop gelegen Bègles waar de reis naar Parijs de volgende morgen zou worden voortgezet.

De Franse spoorwegmaatschappij SNCF was niet op de hoogte van de actie van de machinist en belde verbaasd de politie over de gestrande trein in Libourne. Tot grote opluchting van de SNCF was er snel een collega beschikbaar om de trein verder te rijden en andere treinen hebben geen hinder ondervonden van het incident. 

Het is niet bekend of de SNCF de machinist heeft berispt. Hij bleek door problemen bij het laden van de trein later vertrokken dan gepland en stopte de trein dus eerder dan gepland.
28 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Erwin Cauwenbergh

  Volledig normaal. Wanneer je een volledige shift hebt gedaan en je rijdt verder en er gebeurt een ongeval, dan ben je als machinist verantwoordelijk. Europa legt dat op. Niet die machinist.

 • frans hertens

  ja een 9 to 5 job

 • Roland Govaert

  Waarschijnlijk een vakbondafgevaardigde ?

 • Eddy DESMET

  Dat zal in de toekomst veel meer gebeuren, want er is tegenwoordig een groot gebrek aan verantwoordelijkheidszin en beroepseer bij heel wat jongeren. Die weten alles beter, kijken neer op oudere werknemers, maar als het erop aankomt verantwoordelijkheid op te nemen, dan pas moet je ze ver gaan zoeken, want hun shift zit erop … en ze hebben nu eenmaal recht op vrije tijd, drugs en plezier ...

 • Walter Wouters

  Franse Defensie Officieren en leiding lappen ook aan alles hun laarzen af........... zelfs bij internationale operaties, spreek van ervaring..