Luxezeiljacht van Italiaanse miljardair valt van vrachtschip en zinkt in zee

Het luxezeiljacht van een Italiaanse miljardair is gezonken in de Middellandse Zee nadat het van een vrachtschip is gevallen.
Courtesy Press Mare Het luxezeiljacht van een Italiaanse miljardair is gezonken in de Middellandse Zee nadat het van een vrachtschip is gevallen.
Het luxezeiljacht van een Italiaanse miljardair is in de Middellandse Zee van een vrachtschip gevallen en gezonken. Het incident vond vorig weekend plaats, toen het zeiljacht "My Song" van Palma de Mallorca naar het Italiaanse Genua vervoerd werd. Dat heeft logistiek bedrijf Peters & May bekendgemaakt. 

Het bijna 40 meter lange zeiljacht is eigendom van de Italiaanse modeondernemer Pier Luigi Loro Piana. Een woordvoerster van schepenbouwer Baltic Yachts bevestigde het voorval, maar kon niets kwijt over de waarde van het schip.

Loro Piana hoort volgens Forbes-magazine tot de rijkste Italianen. De 67-jarige verkocht zijn gelijknamige modelabel aan het Franse luxeconcern LVMH.

Bekijk ook:

Miljoenen aan goud gevonden in gezonken schip

Kijk hoe raket verticaal landt op schip na trip naar ruimte
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Tony Vandermaelen

  We gaan daar niet om huilen. Hij zal wel een ander kopen.

 • Norbert Thieren

  Ik heb nog geweten dat een zeilboot "vastgelast" wordt op een schip. Vergeten?

 • Michael Bigot

  Dit ruikt naar verzekeringsfraude............

 • Joseph Vande Reyd

  Van Mallorca naar Genua?welgeteld 18uur varen tegenover het transporteren met een vrachtschip waar alleen al het verladen al meer kost dan het loon voor een bemanning?dat de verzekering toch maar eerst eens een fatsoenlijk onderzoek voert want miljardairs zijn tamelijk vindingrijk wanneer het over geld gaat

 • Jef Vangheluwe

  Heel heel eigenaardig toch ?!? had men nu zelf met dat jacht de tocht gemaakt zou het waarschijnlijk nooit zijn gezonken... de mogelijk meerprijs van de verbruikte brandstof kan toch de reden niet zijn van het op een ander schip te verplaatsen ,aangezien het eigendom is van een miljardair...of zou de premie die een verzekeraar moet uitbetalen er voor iets tussen zitten.??