Luxevakantie wordt nachtmerrie: ziekte-uitbraak op cruiseschip maakt honderden slachtoffers

Cruiseschip 'Ovation of the Seas', waarop momenteel een ziekteplaag is uitgebroken
Royal Caribbean Cruiseschip 'Ovation of the Seas', waarop momenteel een ziekteplaag is uitgebroken
Wat een fantastische cruise moest worden is voor honderden toeristen uitgedraaid op een ware nachtmerrie. Twee weken geleden zette het cruiseschip Ovation of the Seas vanuit Singapore koers naar Sydney, maar intussen zijn liefst 200 gasten ziek. Het personeel doet er alles aan om de uitbraak in te dijken.

In totaal is 3 procent van de 5.800 opvarenden ziek. Het is nog niet duidelijk wat juist aan de basis ligt, maar de slachtoffers kampen met zware maag- en darmproblemen. En het aantal zieken neemt nog elke dag toe.

Om verdere verspreiding te voorkomen is de bemanning bezig het hele schip te desinfecteren. Intussen kunnen de gasten niets anders doen dan uitzieken of bang afwachten.

Lees verder onder de foto.

Bemanningsleden desinfecteren het hele schip.
Twitter Bemanningsleden desinfecteren het hele schip.

Dokters te weinig

Vrijwel alle activiteiten op de cruise zijn afgelast en er worden overal handreinigingsproducten verspreid. De dokters op het schip hebben handen te kort om alle zieken te behandelen.

Het schip meert donderdag aan in Sydney. Aan de volgende gasten werd al meegedeeld dat hun reis vertraging zal oplopen.

Reizigers prijzen intussen het personeel voor hun inspanningen om de situatie zoveel mogelijk onder controle te houden. 
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Filip Vanlaeken

  Mooi bootje : we zagen hem liggen in Sydney en gisteren ook door Milford Sound varen. Met een klimmuur en valschermspring-simulator... lol.

 • Jan Van Rompaey

  Geef me maar de ruimte, de bossen, de natuur. Ze zitten daar bijeen gepakt als sardines in een doosje. Niettegenstaande de glamour zijn het echte sukkelaars.

 • dirk claeys

  Word de nieuwe rage voor epidemieën en ziekte's! Dag en nacht worden trappen liften en leuningen ontsmet! Maar als er een tussenzit met een rare ziekte dan krijgt iedereen het! Toekomst zal worden ! Bloedonderzoek en medische controle bij inchecken!

 • Els Vervoort

  Met de aanblik van een dergelijk blik is de definitie van cruise lichtjes bijgesteld.

 • Nick de Anno

  Griep? Iedereen word ziek op z'n tijd, paniek om niets.