Luxemburgs staatssecretaris Camille Gira (59) wordt onwel in parlement en overlijdt

Camille Gira.
Wikimedia Commons Camille Gira.
In Luxemburg is de staatssecretaris van Duurzame Ontwikkeling en Infrastructuur, Camille Gira, gisterenavond overleden. Tijdens een debat in het parlement werd de 59-jarige politicus van De Groenen onwel, waarna hij naar het ziekenhuis werd overgebracht. Daar bezweek hij enkele uren later aan hartfalen.

Gisterenmiddag was Gira de Kamer van Afgevaardigden aan het toespreken toen hij zich tot de voorzitter wendde en zei dat hij zich niet goed voelde. Enkele seconden later stortte hij in. De staatssecretaris werd onmiddellijk overgebracht naar het ziekenhuis en de zitting in het parlement werd opgeschort.

Gira, geboren in de hoofdstad Luxemburg, is een voormalige luchtverkeersleider. In 1990 schopte hij het tot burgemeester van de gemeente Beckerich en in 1994 raakte hij voor het eerst verkozen in het parlement voor De Groenen (Déi Gréng). 

Sinds 2013 was hij staatssecretaris van Duurzame Ontwikkeling en Infrastructuur in de regering van premier Xavier Bettel.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gerard Braeckmans

  Als Brigiite Coppens er niet meer is is er meer geld voor ons, dat zou men ook kunnen zeggen.

 • Ikram Gurler

  Mensen kunnen hard zijn met hun mening !

 • Johan Geyskens

  Brigitte Coppens, uw mening is harteloos and arrogant, ge zou beschaamd moeten zijn!

 • BRIGITTE COPPENS

  Weer enen minder waar we pensioen zullen moeten voor betalen. En ja dit klinkt hardvochtig maar staat velen van ons te wachten als we tot 67 jaar zullen moeten werken.