Luxemburg wil als eerste land in Europa cannabis volledig legaliseren

Archieffoto.
AFP Archieffoto.
Luxemburg wil het "recreatief" gebruik van cannabis legaliseren voor volwassenen. Dat blijkt uit het regeerakkoord dat de coalitiepartners in de nieuwe regering onder leiding van Xavier Bettel vandaag hebben getekend.

Een kalender voor de legalisering van de productie, de verkoop en het gebruik van cannabis voor "recreatieve" doeleinden ligt nog niet vast. De liberale, de socialistische en de groene partij hebben in het Luxemburgse parlement een kleine meerderheid van 31 op 60 zetels.

In juni keurde het parlement al een wet goed die het 
gebruik van cannabis voor medische doeleinden mogelijk maakt, maar dan wel binnen een zeer restrictief kader
15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Henninckx Terry

  Het wordt hoog tijd dat het in België ook komt, cannabis olie te gebruiken voor pijn en andere ziekten, zouden veel mensen mee geholpen zijn,van cannabis olie wordt je NIET high !!!

 • Marie Vanakker

  Cannabis criminaliteit zal daar compleet verdwijnen. Hier in België zijn vooral de Marokkaanse jeugdbendes tegen legalisering aangezien het hun grootste bron van inkomsten is .

 • Christine Laevers

  De stelregel is van alles te gebruiken, te eten en te drinken met mate. Maar als de legalisering er door komt, gaan ze dan niet een publiek aantrekken dat niet oerconservatief en Europees is ? En hoe wordt de productie dan geregeld ? Wie gaat dat beheren en 'behartigen' ?

 • lut vanhyfte

  Eindelijk, 'n klein land met groot verstand...

 • gina duribreux

  allee belgen en france gaan kunnen kopen terwijl wij zelfde in belgie kunnen doen en dit geld gebruiken in gezondheid zorg anders hebben we toch die kosten maar is er geen geld voor nadenken dit is toch groot probleem laat staat dan de maffia zijn dan hebben we nog iets aan