Luipaard verslindt peuter (3) in nationaal park in Oeganda

Archieffoto.
REUTERS Archieffoto.
De Oegandese veiligheidsdiensten hebben maandag in het Nationaal Park Queen Elizabeth een klopjacht ingezet op een luipaard die het driejarige kind van een parkwachter heeft verslonden. Het dier had het kind vrijdagavond meegenomen aan een van de appartementen voor het personeel van het wildpark.

Volgens een woordvoerder van het nationaal park was het kind toevertrouwd aan een oppas. "Maar zij had niet gezien dat het kind haar naar buiten was gevolgd. Ze hoorde de hulpkreten van het kind en wilde tussenbeide komen, maar ze was te laat. De luipaard was verdwenen in de wildernis. Er werd een zoekactie opgezet en de schedel van het kind werd een dag later teruggevonden", zegt Bashir Hangi.

"Er is een klopjacht bezig om de luipaard te vangen en te doden. Want eens het dier mensenvlees heeft gegeten, wordt de verleiding groot om andere mensen te eten", zegt de woordvoerder nog. 
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Eida Lam

  Ja, want peuters meenemen naar uw werk is altijd een goed idee, onder eender welke omstandigheden is dat altijd en overal een goed idee.

 • Rick Cabus

  Als je gaat wonen en/of werken in gebieden waar wilde katten hun biotoop hebben, zou je moeten weten dat je dit risico loopt. In dit geval is het niet de luipaard zijn schuld. De bewering dat eens mensenvlees geproefd zou neigen naar meer aanvallen is overigens totaal idioot. Het is omdat de mens dichter bij het biotoop gaat wonen dat er frequenter aanvallen gebeuren. De kat heeft het nu eenmaal gemakkelijker op deze manier.

 • Hans Vanderveken

  Wel dood doen! da's ook het instinct en de sterkte van een kuddedier, wat de mens is. Wat denk je dat een mama olifant zou doen

 • ANN LIMBOS

  Laat dat dier gerust. Heeft alleen zijn instinct gevolgd. Straf liever die lakse mensen die een peuter meenemen naar een wildpark, en er dan niet op letten.

 • patrick jonckheere

  Waarom met het dier gedood worden? Het heeft zijn instinct gevolgd. De verantwoordelijkheid ligt bij de oppas niet bij het dier.