Lufthansa snijdt in administratieve en leidinggevende functies

Vliegtuigen luchvaartmaatschappij Lufthansa
REUTERS Vliegtuigen luchvaartmaatschappij Lufthansa
De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa zal 1.000 kantoorbanen in de groep schrappen. Daarnaast beperkt de maatschappij het aantal leidinggevende functies met 20 procent. Dat maakt deel uit van een tweede reeks maatregelen van het herstructureringsprogramma, aldus de luchtvaartmaatschappij, die is getroffen door de coronacrisis.

Eerder kondigde Lufthansa al aan de raad van bestuur in te krimpen. Bij dochterondernemingen worden nu soortgelijke stappen gezet. In eerste instantie wordt ingegrepen bij de vrachtdivisie, de opleidingstak en dienstverlener LSG Group dat onder meer de catering aan boord van vliegtuigen zorgt.

Lufthansa verklaarde dat de financiering van de groep verzekerd is, nu de aandeelhouders instemden met het miljardenzware reddingspakket van de Duitse overheid. Lufthansa bereikte overigens ook al in Oostenrijk en Zwitserland akkoorden over steun voor dochters Austrian Airlines en Swiss. Voor Brussels Airlines zijn nog onderhandelingen bezig over enkele honderden miljoenen euro's Belgische staatssteun.

Voorzichtig 

Waar mogelijk wil Lufthansa de veranderingen bewerkstelligen zonder dat daarbij gedwongen ontslagen vallen. Zuiver rekenkundig gezien beweerde het bedrijf dat het tijdens de crisis 22.000 fulltime banen te veel had binnen de groep. Momenteel wordt met verschillende vakbonden overleg gevoerd over bijdragen die van het personeel verlangd kunnen worden.

CEO Lufthansa Carsten Spohr
EPA CEO Lufthansa Carsten Spohr1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jaak Casteleyn

    Dat ze maar goed opvolgen wat er aan de aandeelhouders uitbetaald wordt als dividend, dat is het enige wat telt in zulke bedrijven, de op geld beluste aandeelhouders veilig stellen.