Lufthansa maakt kapitale fout bij make-over van vliegtuigen

Lufthansa
De afgelopen 30 jaar zag het logo op de vliegtuigen van Lufthansa er als volgt uit: een gele cirkel op een blauwe staartvin, met daarin de typische vliegende kraanvogel. Na meer dan drie decennia vond de Europese vliegmaatschappij echter dat het tijd was voor een make-over... die nu niet blijkt te beantwoorden aan de regels.

Vorige maand stelde de CEO van Lufthansa, Carsten Spohr, vol trots de nieuwe look van de vliegtuigen voor. De geel-blauwe combinatie verdwijnt en maakt plaats voor een donkerder blauw. De kleur wordt ook niet alleen op de staart aangebracht, maar neemt nu de hele achterkant van het toestel in beslag. De kraanvogel blijft, maar is nu wit op de blauwe achtergrond, met een witte cirkel er rond.

De make-over van de vloot heeft ongetwijfeld handenvol tijd en geld gekost, en niet iedereen is er even blij mij. Heel wat mensen rouwen om het verlies van het iconische geel en vinden het donkere blauw maar niets. En nu blijkt die kleur niet eens toegestaan te zijn. Het blauw is té donker - zeker als het slecht weer is - en dus niet zichtbaar genoeg. Resultaat: Lufthansa moet alle vliegtuigen die al aangepast werden opnieuw naar de verfshop sturen. 

Te donker

"Na landingen in Hong Kong en New York beseften we dat de blauwe verf donkerder uitvalt dan we dachten, zeker in slechte weeromstandigheden", aldus een woordvoerder van de Duitse maatschappij. "Het diepblauw zal nu aangepast worden door meer rood en groen toe te voegen, en er wat zwart uit te halen." Met andere woorden: het nieuwe blauw moet meer lijken op het oude.

Een prijzige vergissing, al waren gelukkig nog lang niet alle vliegtuigen beschilderd. Het duurt immers maar liefst 8 jaar om alle 330 toestellen te bewerken zonder dat de geplande vluchten eronder lijden. Tegen het einde van het jaar wil Lufthansa 40 vliegtuigen in het nieuw steken.

Het oude Lufthansa-uiterlijk.
Photo News Het oude Lufthansa-uiterlijk.12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • evert messiaen

  wie bedenkt dat ook om voor miljoenen aan verf te verkloten voor wat?

 • carlos de picker

  Te donker? En wat dan te zeggen van de zwarte vliegtuigen van een niet nader genoemd Arabisch land? Dat mag dan wel. Het zijn trouwens niet alleen die Arabische vliegtuigen, er vliegen nogal wat zwarte privé-jets rond ook.

 • wilfried de hert

  Ze kunnen altijd de kosten in brengen bij Brussels Airlines en dan zeggen dat deze maatschappij geen winst maakt.

 • Jean Schoups

  Om zo kloterij uit te steken worden "leidinggevende managers" duur betaald!!! Dat zijn de pipo's die Brussels Airlines gaan hervormen! Dat belooft!!!

 • Luc Lievens

  Het hele Duitsland van Frau Merkel is een kapitale fout.