Lufthansa keurt 9 miljard aan Duitse staatssteun nog niet goed

Photo News
De raad van bestuur van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa is vandaag niet akkoord gegaan met het voorstel tot staatssteun voor het bedrijf. Ze vindt dat de voorwaarden van de Europese Commissie die verbonden zijn aan het steunpakket het bedrijf zullen verhinderen om een uitweg te zoeken uit de coronacrisis.

De Europese Commissie keurde het plan van Duitsland om een belang van 20 procent te nemen voor 6 miljard euro en garant te staan voor een lening van 3 miljard euro onder voorwaarden goed. Daarvoor moest Lufthansa wel een aantal landingsrechten op de luchthavens van Frankfurt en München opgeven. Maar volgens Lufthansa zullen die voorwaarden de rol van de luchthavens van Frankfurt en München als knooppunt verzwakken.

Lufthansa zal nu de economische impact, de voorwaarden en mogelijke alternatieve scenario’s nauwkeurig analyseren, klinkt het in een persbericht. Ook de aandeelhouders moeten het licht op groen zetten over het hulppakket, maar er zal niet meteen een aandeelhoudersvergadering worden bijeengeroepen. De raad van bestuur ziet het steunpakket wel nog steeds als het enige haalbare alternatief om de solvabiliteit te behouden.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • raf janssens

  Dan toch maar beter je geld terugvragen aan Lufthansa in plaats van een voucher? Volgend jaar is er misschien geen Lufthansa meer en heb je dus een waardeloze voucher.

 • piet devlieger

  Die hebben ook nogal lef zeg. Gewoon antwoorden : "Onze voorwaarden of geen geld. Niet akkoord ? Bye en good luck."

 • Jean De Grande

  Natuurlijk hebben ze dat geld veel liever zonder dat er voorwaarden gesteld worden. Het lijken de landen en regeringen van zuid europa wel.

 • Gert Veer

  En nog veel pretentie ook blijkbaar. Eigenlijk heeft Ryanair gelijk: dit is ongeoorloofde staatssteun voor een privébedrijf. Laat ze failliet gaan, er zullen er snel genoeg andere in de plaats komen die géén steun hebben gekregen.