Luchthaven van Aleppo in Syrië na acht jaar heropend voor commerciële vluchten

In het passagiersvliegtuig reisden een reeks Syrische ministers en journalisten mee.
AP In het passagiersvliegtuig reisden een reeks Syrische ministers en journalisten mee.
Op de luchthaven van Aleppo, de op één na belangrijkste stad van Syrië, is vandaag om 11.22 uur lokale tijd voor het eerst in acht jaar een passagiersvliegtuig geland. Het was een toestel van Syrian Air afkomstig van de hoofdstad Damascus, met aan boord een reeks Syrische ministers en journalisten. 

De Syrische regeringstroepen heroverden enkele dagen geleden de omgeving rond Aleppo. Ze verdreven jihadisten en rebellen die raketten afvuurden op de stad. De autoriteiten meldden kort daarna dat de luchthaven van Aleppo weer geopend zou worden voor commerciële vluchten. Behalve vluchten naar Damascus, zouden er ook vluchten volgen naar de Egyptische hoofdstad Cairo.

De luchthaven van Aleppo werd in 2012 gesloten voor commerciële vluchten, nadat rebellen de controle hadden verworven over het oostelijke deel van de stad in het noorden van Syrië.

REUTERS
REUTERS
REUTERS
REUTERS
APReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.